iLikeIT. Ceasul inteligent pentru copii și broasca ”smart” pentru ușă

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 07 Martie 2018 09:38
Categorie: Smart things

Totul este conectat în 2018: de la ușa întrării în casă până la ceasurile care pot fi purtate de copii. În același timp, operatorii se grăbesc să implementeze și primele rețele de telefonie 5G.

Ceasul inteligent pentru copii vine cu Android și slot pentru cartelă SIM.

George Buhnici: "Experimentăm cu un apel video de pe un smartphone pe un ceas. Un ceas gândit pentru copii, care localizează copiii pe hartă. Pot să văd părinții copilului. Mi se pare surprinzător, cât de bine se vede imaginea care vine pe telefonul mobil. Sunt curios dacă și imaginea de la telefon.

Acum am schimbat și putem face video-conferință. Iată ce vede părintele când își sună copilul pe ceas. Totul se întâmplă printr-o conexiune pe internet. Ceasul e conectat la rețeaua mobilă și putem să vorbim cu el, așadar. Aplicația îți mai permite să vezi și ce fotografii s-au făcut cu ceasul."

Și broasca ușii primește... internet.

George Buhnici: "Unul dintre motivele pentru care mă pasionează tehnologia este că îmi doresc să scap de chei. Această broască promite să rezolve toate problemele într-o singură cutie. Să va arăt. Are un senzor de amprenta aici, pe care dacă-l apeși o să poți să deschizi ușa. Dacă nu vrei să-ți folosești amprenta o să poți să folosești un cod. Dacă nu ai un cod la îndemână poți să folosești o cartelă ca de interfon.

Dacă nu ai nici una nici alta îți poți folosi o cheie clasică. Dacă s-a descărcat ușa, vii cu o baterie și o încarci aici sau cu un încărcător de telefon. Ar putea să mai suporte în viitor și recunoaștere facială. Dacă are atât de multă tehnologie la bord și poate fi deschisă și prin internet, cum fac să îi țin pe hackeri la distanță."

În același timp, producători precum Qualcomm, Ericsson, Intel ori Huawei se îndreaptă spre următorul pas în ceea ce privește rețelele mobile - și anume 5G, o conexiune mai rapidă decât prin cablu, care va conecta tot din jurul nostru, în special nouă generație de mașini autonome.

George Buhnici: "În timp ce telefonia mobilă ajunge la viteze mari prin 5G, haideți să vedem unde ajunge Wi-Fi-ul. Cel puțin, cel pentru telefoanele mobile arată cam așa. Viteze de până la 2,6 gigabiti prin noul standard AD. Dar, și mai mult decât atât, wifi-ul te va ajuta să poziționezi telefonul la interior, poți să vezi exact pe unde umbli prin încăpere. Poate fi o soluție foarte bună de navigație, dar în același timp și pentru supraveghere.

Cine îți dă wi-fiul știe cam pe unde umbli, asta e doar una dintre probleme. Avantajul este însă că poți avea pe un telefon mobil viteze mai bune decât pe cele mai bune conexiuni cablate din acest moment. Vei putea urmări orice fel de conținut, de oriunde, câtă vreme te ține rețeaua."

Astfel de rețele wi-fi vor ajunge pe piață de anul viitor.

iLikeIT. Ciudățenii de la Barcelona: cel mai mic telefon, telefonul ”spinner” și telefonul mobil-fix
iLikeIT. Ciudățenii de la Barcelona: cel mai mic telefon, telefonul ”spinner” și telefonul mobil-fix
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery