iLikeIT. Cum putem porni și controla căldura de la calorifer cu smartphone-ul
Casa inteligentă nu mai e demult doar la stadiul de prototip. Sunt tot mai multe tehnologii accesibile care ne permit să controlăm diverse obiecte din locuinţă sau grădină de la distanţă, cu uşurinţă.
Aşadar, căldura din calorifer e la un click distanţă pe smartphone. E valabil şi pentru grădina şi udatul plantelor. Să lăsăm tehnologia să lucreze în locul nostru.
Ştim că de cele mai multe ori toate gadgeturile pe care vi le arătăm sunt greu de găsit şi costisitoare. Astăzi însă avem idei deştepte pentru casă şi grădina care nu costă prea mult şi poate o să le vedem în viitorul apropiat pe aici, dacă nu, le comandăm de pe internet.
Ne-am propus să va facem upgrade la furtun şi cel puţin la calorifer. Cum ar fi să comanzi udatul din grădina cu un accesoriu simplu pe care-l poţi adaugă la sistemul existent?
Tehnologiile de casă inteligentă pot fi folosite chiar şi-n blocurile vechi, cu caloriferele acelea vechi.. Am găsit un termostat care poate fi instalat aproape oriunde... 90 zeci dintre calorifere sunt compatibile.
Pur şi simplu, trebuie să mişti de el dacă vrei să schimbi temperatura, uite eu zic că vreau 21 de grade, însă, este atât de deştept încât îmi arată temperatura pe care am setat-o, la care vreau să ajung dar şi temperatura pe care o simte acum în spaţiu.
Nu va da drumul acum la căldură pentru că este suficient de cald. Avantajul unui astfel de termostat ataşat pe caloriferul existent este că poţi să-l faci inteligent chiar şi pe ăla vechi de acasă, fiindcă îl vei putea controla de la distanţă cu ajutorul telefonului mobil.
De asemenea poţi primi informaţii de la distanţă despre căldură din calorifer sau din spaţiul în care se află acest termostat, adică o să fi primul care află când vine căldură de la RADET.
Două astfel de termostate, vândute la pachet, costă două sute de dolari. Doar un aparat, cumpărat separat, costă 80 de dolari.
Facem un pas în grădină. Cu siguranţă are nevoie de un sistem de irigaţii. Dacă n-ai pus unul de la construcţie, poţi să vii şi să instalezi unul de felul asta. Interpui cutia asta care devine un robinet controlabil de la distanţă prin internet.
Apoi vei putea adauga florilor tale un senzor de lumina şi umiditate, ca să ştii dacă se simt bine, dacă suferă, poate au nevoie de muzică.
Şi mai putem adauga gadgeturi, putem să facem un sistem de udat şi să tundem peticul de grădina cu un robot controlat de la distanţă, care vine singur la locul lui şi se după ce şi-a terminat treaba. Toate acestea pot fi adăugate într-o grădină existentă şi asta le face atât de uşor de folosit.
Dacă trebuie să faceţi mici modificări pentru astfel de gadgeturi, este bine să ştiţi că există ruletă cu laser, aplicaţie şi bluetooth.
Şi măsoară destul de precis şi aici pot să salvez tot ce am măsurat, în memoria ruletei ca apoi acea măsurătoare să apară într-o aplicaţie. Ruleta costă 70 de dolari.