iLikeIT. Ce s-a intamplat cu Hi5, MySpace sau Digg. Gigantii de odinioara ai Internetului au acum trafic de blog

Ultimul update: Sambata 26 Martie 2016 06:54
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2016 11:33
Categorie: Smart things

Credeti sau nu, dar si Internetul putrezeste pe alocuri. Uneori in locurile esentiale. Unele dintre cele mai celebre pagini de internet din secolul trecut sunt azi un fel de zombi.

George Buhnici ne face o lista rapida a acestor site-uri care par inca vii. De pilda, Lycos, care inainte era mai puternic decat Google in materie de cautari. Site-ul arata foarte bine si acum, dar e practic inutil – desi promite ca se va reinventa. Si Altavista era pe vremuri un motor de cautare foarte popular – dar a fost luat de Yahoo si inglobat de gigantul online. In schimb varianta lui de piraterie, Astalavista, e inca in picioare, desi e posibil sa fie plin de virusi.

Mai tineti minte pagina de un milion de dolari? Cineva a verificat recent linkurile de pe ea si 22% dintre ele nu mai functioneaza.

Hi5, odinioara cea mai mare retea sociala, e acum un site de matrimoniale - unde te poti loga cu Facebook sau Google. In 2007 avea aproape 100 de milioane de membri. in 2011 erau doar jumatate. Pe prima pagina iti prezinta acum „animalute pe care ar trebui sa le cumperi” – dar pozele sunt cu femei, dovada cat de bine intretinut este site-ul.

Foarte popular era pe vremuri si MySpace, odionioara cel mai accesat site. Acum e o retea sociala de muzica, cu o selectie interesanta de piese mai putin cunoscute. Hotmail era locul unde multi dintre noi si-au facut primul mail – dar acum te trimite la Outlook.

Ce spune stiinta despre persoanele care posteaza citate “profunde” pe Facebook. Legatura cu paranormalul si conspiratiile

Digg.com era 9gag-ul deceniului trecut. In 2008, Google a dat 200 de milioane de dolari pe el, dar nu a reusit sa-l reinvie. Si Delicious ave acealsi scop, iar acum se lauda ca face „social bookmarking”. In 2012, Betaworks l-a luat de la Google cu 0,25% din pretul platit de gigantul cautarilor online.

Geocities era locul unde se gaseau pe vremuri mai toate blogurile. Yahoo l-a cumparat pentru 3,57 de miliarde de dolari si apoi l-a inchis. Iar Heat.net, odinioara un site de jocuri extrem de popular, a ajuns atat de rau incat domeniul a fost luat de o companie de climatizare.

Second Life era o lume paralela, cu joburi, haine, in care puteai chiar sa faci bani. Prin joc au trecut 3,2 miliarde de dolari. Jocul inca exista, dar serverele sunt destul de goale. Ochelarii de realitate virtuala sunt probabil singura scapare a companiei din spatele jocului.
 

Avertismentul uneia dintre cele mai mari retele sociale.

Avertismentul uneia dintre cele mai mari retele sociale. "Ati putea fi tinta hackerilor finantati de stat"

robotul sophia

Robotul Sophia, așteptat la București de 3000 de oameni. Biletele, vândute integral

iLikeIT. Lista celor patru jocuri pe care să le încercați în weekend

iLikeIT. Aplicaţia care îţi permite să te programezi la medic oriunde în România

iLikeIT. Holograma creată de 2 liceeni români care poate răspunde la orice întrebare

Analiză BBC: Ar putea tehnologia digitală să ne distrugă democrația?

iLikeIT. Cele mai utile aplicații pentru care nu trebuie să plătiți

parola wifi

Mare atenție atunci când vă conectați la o rețea WiFi. Cum puteți fi atacat de hackeri