Gadgeturi spectaculoase la CES 2015. Masa inteligenta, televizorul mai subtire decat un smartphone si PC-ul "revolutionar"

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Sambata 10 Ianuarie 2015 07:21
Data publicarii: Miercuri 07 Ianuarie 2015 09:03
Categorie: Smart things

Ce-ar fi viitorul fara casa inteligenta? Un termen pe care-l auzim tot mai des... dar cu un motiv. Pentru ca ne aduce in confortul locuintei, tehnologii care ne vor face viata mai usoara.

Iata cateva exemple: masa de birou care ne anunta ca am stat prea mult la calculator sau camera de supraveghere care, atunci cand nu filmeaza spargatori de locuinte, ne spune sa aerisim casa.

Cei de la Canary au avut o idee, au aratat-o pe internet si au primit bani de la sustinatori. In saptamana aceasta au lansat prototipul comercial. Este vorba despre o camera web de supraveghere, disponibila pentru oricine, cu livrare pe internet. Si... chestia asta nu e doar o camera, are si senzor de prezenta, trimite alerte pe telefoan, te atentioneaza si in legatura cu calitatea aerului din apartament. Este un aparat mic si compact, controlat in permanenta de pe smartphone.

Camera de pe Canary este HD, iar atunci cand detecteaza o miscare neobisnuita, porneste si sirena de 90 de decibeli. Si partea cea mai interesanta... Canary stocheaza tot ce filmeaza in cloud, adica nu are nevoie de computer dedicat pentru stocare.

Tot la CES 2015 s-a lansat si o masa desteapta. Aceasta masa de lucru va stii cand e cazul sa lucrezi si din picioare, ca sa mai arzi ceva calorii, sau sa cobori la inaltimea la care trebuie sa muncesti si asezat. Te va atentiona cand ai lucrat prea mult.

Si poate e cazul sa te intinzi in pat si sa vizionezi un film de calitate pe un televizor pe masura... Lansat la CES 2015 de catre cei de la Sony, acest televizor din seria 4K Ultra HD este mai subtire decat un smartphone. Ne intereseaza calitatea imaginii, de-acum avem culori mai bune, dar si timp de raspuns mai bun. Vom vedea mai bine meciurile de fotbal si mai ales filmele.

Cei de la HP se lauda cu un computer nou, descris de ei ca fiind revolutionar. Are un monitor cu touchscreen, dar si un scanner, care poate transforma orice obiect real, intr-un obiect tridimensional. Imaginile sunt salvate in galeria computerului si, atunci cand sunt pe spatiul de lucru, te poti juca cu ele. Le poti mari si pune deoparte si poti sa scrii langa ele. Computerul se numeste HP Sprout si costa 1900 de dolari.

 

CES 2015. Sony a relansat unul dintre gadgeturile audio simbol al anilor '90 in toata lumea. Gizmodo:
CES 2015. Sony a relansat unul dintre gadgeturile audio simbol al anilor '90 in toata lumea. Gizmodo: "Pretul este ucigator"
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery