Elevii de liceu învaţa să construiască roboţi în cadrul celui mai mare concurs de profil din România


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 15 Martie 2018 12:05
Categorie: Smart things
BRD FIRST Tech Challenge România

Elevii de liceu sunt invitaţi să participe la competiţia BRD FIRST Tech Challenge România.

Asociaţia Naţie prin Educaţie, alături de McCann Bucharest şi Momentum România lansează a doua ediţie a concursului de robotică BRD FIRST Tech Challenge România.

Competiţia se adresează elevilor de liceu care au dat curs unei mari provocări, lansate la sfârşitul anului trecut: în doar 4 luni, fiecare echipă de elevi a construit un robot funcţional, din materiale simple şi ieftine, pe care le-a avut la îndemână.

Roboţii astfel construiţi se vor întrece acum în cadrul competiţiei BRD FIRST Tech Challenge România, care va avea loc în perioada 23 - 25 martie 2018 la Sala Polivalenta din Bucureşti. Echipa câştigătoare va merge mai departe, la campionatul mondial de robotică din Statele Unite, în aprilie.

În concurs s-au înscris 1200 de elevi de liceu, organizaţi în 90 de echipe. Echipele provin din 49 de oraşe din România, plus 6 echipe internaţionale.

Oricine doreşte poate susţine echipa favorită, printr-o sponsorizare, prin mentorat sau prin implicare voluntară în munca echipei. Deja s-au înscris peste 200 de voluntari şi 300 de mentori. Participarea la concurs este gratuită, intrarea la competiţie fiind liberă pentru oricine doreşte să-şi încurajeze favoriţii.

Înainte de participarea la concurs, fiecare echipă înscrisă trebuie să participe la unul dintre cele patru evenimente Demo Games, care organizate la Iaşi, Cluj, Timişoara şi Bucureşti.

Prin acest concurs, elevii de liceu sunt încurajaţi să-şi dezvolte creativitatea şi abilităţi tehnice, combinând principiile educaţiei STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) cu plăcerea jocului şi a muncii în echipă.

De altfel, construirea unui robot nu înseamnă doar ansamblarea unor piese. Presupune în primul rând comunicare şi colaborare, iar elevii învaţa cum trebuie să conceapă un proiect, cum să îl realizeze şi să-l promoveze, cum să obţină sponsorizări.

Acestea este cea de-a doua ediţie a concursului BRD FIRST Tech Challenge România. La prima ediţie au participat 800 de elevi din 54 de licee din ţară. Competiţia este adusă în România de cea mai mare structura ONG din domeniul roboţii, FIRST UŞA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology).

Sursa: Pro TV

Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery