CES 2018. Cum să dormiți eficient cu ajutorul aplicației Shleep
iLikeIT. O treime din populația planetei doarme mai puțin de 6 ore pe noapte.
Ce înseamnă asta? Crește numărul de accidente rutiere, de exemplu, scade productivitatea la locul de muncă și afectează grav economia.
Câteva companii mici, prezente la târgul de tehnologie din Las Vegas, vor să rezolve însă rapid această problemă.
Shleep - este o parte din aplicația cu același nume, dezvoltată de o echipă de cercetători din Olanda. Shleep promite să ne învețe cum să dormim din nou.
George Buhnici: "Avem nevoie de o aplicație care să ne învețe cum să dormim?"
Els van der Helm: "35% din populație doarme mai puțin de 6 ore pe noapte, deși sunt recomandate între 7 și 9 ore de somn. Cei mai mulți oameni nu se odihnesc suficient ori au probleme cu somnul. Noi vrem să-i ajutăm. Ce facem cu aplicația este să te învățăm cum funcționează somnul, creierul, iar în fiecare zi îți dăm un exercițiu care să te ajute să dormi".
George Buhnici: "Și garantezi că voi putea să dorm mai mult?"
Els van der Helm: "Tot ce facem este bazat pe cercetări științifice. Avem o echipă formată din doctoranzi în știința somnului, psihologi, neurologi. Ei au dezvoltat acest program. Dăm doar sfaturi susținute de știință. Plus că le explicăm, ca să te motivăm să faci schimbările. Cu un somn mai bun ești mai sănătos și fericit. Și cine nu vrea să fie fericit?"
O alternativă cel puțin la fel de interesantă, dar mai scumpă este o pernă.
George Buhnici: "Da, respiră! Perna aceasta respiră! Și ce mai știe să facă?"
Inventator: "Generează zgomote albe, dar poate fi setată și pentru altceva, cum ar fi cântece de leagăn, indicații pentru meditații, bătăi de inimă ori poți încărca perna cu propriile sunete ori melodii. Pentru că am conceput-o așa, ca un partener de somn, chiar vei ajunge să te atașezi de ea."
Iată și ceasul care simte când să ne trezească, în funcție de oră la care a fost setat să sune.
George Buhnici: "Acesta este cel mai deştept deşteptător din lume şi te ajuta să şi mergi la culcare pentru că nu doar are un ceas foarte atrăgător ci îţi permite să foloseşti diferite aplicaţii, de radio, aplicaţii care să te ajute să mergi la culcare fără să îţi mai foloseşti telefonul. Aşadar, poţi să laşi telefonul înainte să vii în pat. Puţină muzică, o aplicaţie care să te ajute să dormi şi gata de culcare cu o muzică liniştită, iar dimineaţa te va trezi în modul cel mai elegant cu putinţă."
Potrivit datelor statistice, privarea de somn costă Statele Unite ale Americii peste 400 de miliarde de dolari, pe an - ceva mai mult decât produsul intern brut al României.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, somn, sanatate, CES, ceas, odihna,
Dată publicare:
19-01-2018 09:26