CES 2018. Cum arată căștile-telefon, îmbrăcate în aur, care costă 5000 de EURO
Când toţi încearcă să câştige aceiaşi clienţi pasionaţi de gadgeturi, producătorii încep să experimenteze la capitolul inovaţii.
Cu tehnologii noi pe care pariază totul, în special în domeniul accesoriilor inteligente.
Aşa că, la târgul de tehnologie din Las Vegas au apărut, de pildă, căştile-telefon mobil, îmbrăcate în aur solid.
Aur solid şi o carcasă lucrată cu atenţie. Şi nu sunt singurele "amănunte" care îţi fură ochii când vine vorba despre aceste căşti. Pot fi folosite şi drept telefon pentru că au slot pentru cartela SIM. Preţul este pe măsură - cinci mii de euro.
Mult mai accesibil este însă un ceas care combină două tehnologii: una veche de sute de ani cu alta modernă.
Ceas său ceas deştept? Aşa arată un smartwatch hibrid. Nu e de mirare că a fost foarte bine finanţat pe platformele acestea cum este indiegogo, unde utilizatorii l-au văzut că pe o oportunitate fantastică de a avea un ceas care funcţionează şi după ce se descarcă bateria care susţine aplicaţiile. În spate e un ecran rotund, color pe care poţi vedea notificări şi poţi să ai diferite aplicaţii şi poţi folosi rotita pentru a naviga printre ele.
Dar următorul produs îmbina tehnologia căştilor cu ceasul hibrid.
Dacă te-ai săturat să tot îţi rătăceşti căştile şi trebuie să vorbeşti neapărat la telefon într-un mediu zgomotos, cum este şi un târg, ai putea să foloseşti o brăţară. Aceasta este o brăţară care transmite sunetul prin inducţie osoasă în vârful degetului, iar degetul îl bagi în ureche. Oricât de ciudat ar suna, chiar funcţionează.
Noi am testat-o, pur şi simplu ai actuatorul din brăţara, care transmite semnalul către os şi până în vârful în degetului, sunetul ajunge sub formă de vibraţie, apoi transferat în ureche. Chiar poţi auzi un sunet destul de ok. Într-o situaţie în care nu îţi poţi folosi telefonul aceasta brăţară e o idee cel puţin neobişnuită.
Iată şi o inovaţie pentru şantier. Bocancii conectaţi şi inteligenţi pe care orice muncitor îi poate folosi la locul de muncă. Putem să ne dăm seama dacă a căzut, de exemplu. Acum nu îmi e foarte clar dacă aceasta alertă de SOS înseamnă că muncitorul nostru chiar a căzut sau poate trage un pui de somn nemeritat.
Însă, cu ajutorul acestor bocanci inteligenţi putem să ştim de la distanţă în ce poziţie lucrează muncitorul.
Să zicem că poate munceşte prea mult în genunchi sau poate suprafaţa este alunecoasă, ori poate sta prea mult pe vârfuri în poziţii dificile, putem interveni la locul de muncă pentru a-i îmbunătăţi stilul de lucru, să fie mai puţin expus riscurilor."
Branţurile se conectează la telefonul mobil şi aplicaţia dedicată poate semnala problemele, dacă acestea apar.
Sursa: Pro TV
Etichete: i like it, CES, inovatii, las vegas, gadget, bocanci,
Dată publicare:
16-01-2018 10:23