CES 2018. Cum arată mănușa inteligentă pentru recuperare
Cele mai interesante inovaţii din domeniul medical au fost prezentate la CES, în Las Vegas.
Companiile din tehnologie fac parteneriate cu cele din industria medicală şi cu instituţii de stat şi creează gadgeturi umitoare.
Doar două exemple sunt mănuşa inteligentă pentru recuperare şi un aparat care monitorizează continuu glicemia. Companiile din tehnologie au la dispoziţie tot mai multe informaţii despre noi, iar asta le ajută să creeze gadgeturi care ne pot ţine sănătoşi.
Robin Raskin, jurnalist: "Anul acesta cuvântul cheie e "personalizare". Companiile au avut mereu informaţii despre noi. De aici şi dezbaterea intimitate versus comoditate. Oamenii au început însă să aprecieze beneficiile renunţării la anumite informaţii intime."
Informaţiile sunt utile şi la crearea unor dispozitive care ne ajută să dormim mai bine.
Roy Raymann, Sleep Core Labs: "Am stocat informaţii la capătul a trei milioane de nopţi dormite, aşa că ştim multe despre somn."
Un alt gadget vine în sprijinul celor care au suferit un atac cerebral şi trec printr-un proces de recuperare. O mănuşă inteligentă urmăreşte progresul înregistrat.
Scott Kim, Rehabilitation Solutions: "Odată ce îţi pui mănuşa, toate mişcările pe care le faci sunt recunoscute de program şi sunt măsurate."
O companie din domeniul medical a făcut echipă cu specialiştii în tehnologie şi a creat un aparat pentru monitorizarea continuă a nivelului glucozei din sânge. Iar pentru persoanele cu dizabilităţi, a apărut pe piaţă un scaun rulant ce poate fi folosit şi pe teren accidentat.
Jill Gilbert, Digital Health Industry Expert: "Eu numesc ceea ce se întâmplă acum "hiperpersonalizarea" din medicină. Se fac progrese însemnate cu ajutorul companiilor din tehnologie. Avem pe piaţă şi multe exemple de gadgeturi amuzante, care ne ajută să fim în formă."
Exemple în acest sens - patul de masaj cu infraroşii sau unul dintre numeroasele modele de cântare inteligente.