CES 2018. George Buhnici ne arată tendințele privind locuințele inteligente
Casa ocupă un loc de cinste la CES 2018. Târgul de tehnologie din Las Vegas ne arată care sunt tendinţele la capitolul "locuinţă inteligentă" - dulapul care împătureşte haine sau caloriferul cu baterie.
Aceasta este una dintre tehnologiile spectaculoase pe care le aşteptăm de la CES. Rezolvă rapid o problemă foarte simplă: împăturitul hainelor. Astfel ne rămâne mai mult timp pentru familie.
Acesta nu este doar visul mamelor, al sotiilor, surorilor, ci şi al bărbaţilor care trebuie să-şi poarte singuri de grijă, adică să-şi împăturească hainele. Acesta este un prototip care împătureşte lenjerie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Şi nu este singura veste bună. Produsul va ajunge pe piaţă la sfârşitul anului, dar încă nu se ştie ce preţ va avea.
George Buhnici: "La capitolul casă inteligentă bifăm caloriferul inteligent şi conectat. Şi ne place ideea acesta nu doar pentru că arată bine ci pentru că aici în spate are un pachet serios de baterii. Încălzirea o face foarte inteligent cu un generator de infraroşii şi un panou de rezistente care încălzeşte pietre. Însă, secretul acestui device, pentru că este conectat la un server. Ştie când să încarce bateria cu curent ieftin din abonamentul de noapte sau din nişte panouri solare pe care poate le-ai instalat pe casă. Aşadar, iei soare, îl transformi în curent, stochezi energia în spatele încălzitorului iar noaptea când ai nevoie de căldura va porni şi te vei încălzi tot mai ieftin. Costul de achiziţie porneşte de la 1.000 de euro pentru fiecare calorifer. Apucaţi-vă de făcut socoteli."
Producătorii francezi au şi o variantă a caloriferului fără baterie. Preţul porneşte de la cinci sute de euro.
George Buhnici: "Să fie băutura rece sau s-o păstrăm ceva ai caldă. La 84 de grade e prea fierbinte? Acesta este minitermosul pentru băuturi păstrate la aceeaşi temperatură pe care vi l-am mai arătat în trecut. De-acum are şi un frăţior: acesta este cana care ţine temperatura pe care tu o alegi dintr-o aplicaţie. Selectezi temperatura potrivită iar ea va păstra temperatura exact aşa cum îţi doreşti. Un led chiar, îţi va arăta a cui este cana, poţi să-i schimbi culoarea iar cană şi telefonul sunt conectate prin bluetooth pentru control total. Cana costă doar 80 de dolari şi are o baterie care ţine o oră şi se încarcă din farfurie."
Cana costă "doar" 80 de dolari. Oare este timpul pentru o cafea?
George Buhnici: "Zi cât este ceasul! Te-ai prins? Albastru este oră, iar roşu minutarul. Aceasta este o lampă inteligenta. Nu doar pentru că arată ora într-un mod creativ ci pentru că este o lampă în primul rând. Ci şi pentru că are o microfon aici. Poate lua comenzi vocale. Poţi vorbi cu Alexa. MIe îmi place însă că poţi să scazi intensitatea luminii sau poţi schimbi albul cu o lumină mai prietenoasă. Aş păstra acest ceas peste noapte arata foarte bine."
Dacă vă doriţi o astfel de lampa, trebuie să ştiţi că preţul este de 150 de euro.