CES 2018. Imprimante pentru unghii, umbrele sau toalete inteligente de mii de dolari


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 12 Ianuarie 2018 08:13
Categorie: Smart things

Imprimante pentru unghii, umbrele sau chiar toalete inteligente care costă mii de dolari. Târgul de tehnologie de la Las Vegas este un amestec de dispozitive cu utilitate clară şi unele extravagante.

Nu se ştie câte dintre ele îşi vor găsi loc în viaţa noastră, dar, cu siguranţă, "invenţiile" stârnesc interesul.

O companie chineză a lansat un aparat care imprimă pe unghie modelul dorit. Scurtează astfel timpul dedicat manichiurii - de la două-trei ore - la 30 de minute.

Joanna Chi, reprezentanta producătorului: "Aceasta este imprimanta noastră pentru unghii, are peste 1.000 de modele aici. Alegeţi modelul dorit şi, când porneşte camera, introduceţi degetul aici şi îl ţineţi aşa. Durează 35 de secunde pentru fiecare unghie. Cu ajutorul camerei puteţi verifica forma unghiei aici, ajustaţi mărimea şi porniţi."

Niciun copil nu ar refuza să-şi prindă această insignă simpatică de şireturile încălţărilor. Dar nu are numai rol decorativ. Ascunde un senzor care alertează părintele în cazul în care cel mic se îndepărtează prea mult.

Kim Gavin, reprezentanta producătorului: "Cuplez senzorul pe care l-am prins de pantoful copilului la aplicaţia de pe telefon. Sper să nu se îndepărteze. Dar, dacă o face, aplicaţia intră în faza de avertizare. Când iese din perimetrul stabilit pentru această fază, declanşează alerta propriu-zisă. Acum te alertează. Are un ton sonor şi vibrează. Mă anunţă că Johnny s-a îndepărtat, ca să-l pot opri înainte să se rătăcească."

Un start-up din California a adus la CES o valiză care poate fi controlată cu ajutorul unei aplicaţii.

Maximillian Kovtun, reprezentantul producătorului: "E un nou tip de valiză, care se ţine după tine. Se deplasează singură. Se adaptează la viteza ta şi e versatilă într-o mulţime de situaţii diferite. Are o funcţie pentru cazul în care eşti în altă încăpere şi vrei să vină la tine. Are şi joystick, dacă vrei să o foloseşti ca pe o dronă şi să o controlezi."

La CES, până şi toaletele sunt inteligente. Aceasta, de pildă, permite fiecărui utilizator să-şi aleagă opţiunile preferate - de la temperatura colacului până la culoarea luminii din încăpere. Dar are şi alte avantaje.

Eric Plate, reprezentantul producătorului: "O poţi folosi fără mâini, capacul se ridică singur. Apa se trage singură, capacul se coboară singur, nu te murdăreşti deloc."

Iar astfel de umbrele ar putea apărea pe plajele viitorului. Sunt dotate cu panouri solare, boxe, cameră de supraveghere şi wifi, pe lângă faptul că urmăresc mişcarea soarelui.

CES 2018. George Buhnici prezintă senzorii care îngrijesc singuri grădina
CES 2018. George Buhnici prezintă senzorii care îngrijesc singuri grădina
iLikeIT la CES 2018. A fost lansată oglinda care răspunde la comenzi vocale
iLikeIT la CES 2018. A fost lansată oglinda care răspunde la comenzi vocale
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery