Ce se intampla cand montezi o camera pe o pasare de prada. Clipul viral care a inspirat cele mai noi ARME ale Pentagonului

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15
drona DARPA

Un experiment stiintific realizat de BBC va fi sursa de inspiratie pentru viitoarea generatie de drone militare din dotarea celei mai puternice armate din lume, cea a Statelor Unite

Totul a inceput de la un un documentar realizat de BBC Worldwide Learning, in care era urmarit zborul unui uliu cu ajutorul unei camere video montata chiar pe spatele pasarii. Un scurt clip extras din documentar a devenit viral pe Internet si se pare ca a atras si atentia celor de la DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), departamentul care dezvolta cele mai noi tehnologii pentru armata americana. Asa a ajuns zborul pasarii de prada sa fie folosit ca inspiratie pentru cele mai noi drone militare.

Mai precis, este vorba despre programul DARPA pentru dezvoltarea unei drone usoare, rapide si autonome, care sa fie atat de mica incat sa poata intra printr-o fereastra deschisa si care sa poata dezvolta viteze pana la 20 de metri pe secunda. O astfel de drona ar trebui sa poata zbura intr-un spatiu inchis fara sa aiba nevoie sa fie teleghidata, folosind doar proprii senzori, la fel cum si uliul din videoclip zboara prin padure fara sa se loveasca de copaci.

Citeste si: Soldatii telepatici, proiectul SF finantat de Pentagon, ar putea exista in realitate peste cinci ani 

Comunicatul DARPA sustine ca astfel de drone vor fi folosite mai ales pentru salvarea victimelor unor calamitati sau accidente prinse intre daramaturi. Utilizatorii de Internet care au vazut clipul comenteaza insa ca armata americana vrea sa se doteze cu „robo-pasari cu lasere pe cap”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO