"Drona-ambulanta", noua speranta pentru victimele grav ranite. Cum functioneaza prototipul cu o viteza de deplasare record

Ultima actualizare: 20-11-2014 06:58
drona ambulanta

In cazul unei urgente medicale, timpul in care echipajul de ambulanta ajunge la fata locului decide, de cele mai multe ori, soarta victimelor.

Nu si daca este vorba de “drona-ambulanta”, proiectul care isi propune sa revolutioneze modul in care este acordat primul ajutor ranitilor, scrie Euronews.

Ideea a plecat de la Alec Momont, absolvent al Universitatii de Tehnologie Delft, din Olanda, care si-a propus sa gaseasca cea mai rapida varianta de a ajuta oamenii care se afla in stare critica.

Cu o viteza de zece ori mai mare decat a oricarei ambulante, fara sa intampine probleme de trafic, drona in cauza este echipata cu propriul sau defribilator si poate fi ghidata cu ajutorul telefonului mobil.

Mai mult, noua inventie este dotata si cu o camera care permite persoanei care asista victima sa primeasca indicatii medicale din partea unui operator specializat aflat la celalalt capat al firului.

“Dronele sunt limitate de propriile lor baterii, dar odata ce zboara atat de repede si ajunge la destinatie, bateria este folosita in proportie de numai 5%”, a explicat Alec Momont.

Chiar daca in prezent drona-ambulanta se afla la stadiul de proiect, Momont spera ca testele efectuate in prezent va ajuta proiectul sa ajunga pe liniile de productie in urmatorii cinci ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO