Soldatii telepatici, proiectul SF finantat de Pentagon, ar putea exista in realitate peste cinci ani

Ultima actualizare: 06-11-2012 06:59
Pentagon

Armata Statelor Unite aloca milioane de dolari pentru crearea unei tehnologii care va permite soldatilor sa comunice telepatic unul cu celalalt pe campul de lupta.

Tehnologia, care pare a fi mai curand desprinsa dintr-un film science fiction, ar putea utiliza electrozii pentru a descifra codurile cuvintelor la care se gandesc soldatii.

Aceste coduri ar fi transmise apoi intr-un computer, pentru ca informatia sa fie trimisa catre camarazii de pe campul de lupta.

Astfel s-ar transmite in timp real informatii despre pozitia pe front sau daca este indicat ca trupele sa inainteze catre tinta.

Zvonul ca armata vrea sa foloseasca tehnologia care controleaza creierul uman in avantajul ei a aparut acum cateva decenii, insa a fost tot timpul un amestec intre adevar si fictiune.

Agentia de Dezvoltare a Proiectelor de Aparare (DARPA), infiintata in 1958, care a desfasurat mai multe proiecte top secret, lucreaza la aceasta tehnologie.

Pentagonul a alocat pana acum 4 milioane de dolari dezvoltarii acestui proiect. Oamenii de stiinta din mai multe centre de cercetare din Statele Unite incerca sa imbunatateasca asa-numita “telepatie sintetica”, pentru a fi apoi utilizata pe campul de lupta.

Tehnologia ar putea fi finalizata in 2017.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO