Bucătăriile inteligente ar putea revoluționa modul în care gătim

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 05 Decembrie 2017 07:59
Categorie: Smart things

 Cuptorul cu microunde, inventat după cel de al Doilea Război Mondial a revoluționat bucătăria, pentru că ne oferă mâncare încălzită în câteva clipe.

Acum, spun experții, ne pregătim pentru o nouă revoluție în privința gătitului acasă.

În viitor, electrocasnicele inteligente vor comunica una cu alta, devenind mai mult asistenţi în bucătărie, decât simple ustensile. Specialiştii spun că mai sunt 10 - 15 ani până când vom putea avea o bucătărie complet conectată.

Cea mai mare parte a tehnologiei există, dar aparatele produse de diverse companii ale lumii nu comunică încă ... "pe aceeaşi limbă".

O mare companie de electrocasnice a realizat deja o bucătrie inteligentă, deocamdată la stadiul de concept. Cuptorul are senzori care poate citi coduri de pe ambalajele produselor şi îşi setează singur timpul optim de încălzire sau coacere.

iLikeIT. Tehnologiile care ne vor permite să comandăm telefonul prin puterea gândurilor

Coşul de gunoi inteligent scanează codul de bare de pe ambalajele produselor folosite şi poate crea automat o listă viitoare de cumpărături. Mai departe, prin intermediul unei aplicaţii instalată pe smartphone, produsele de pe listă pot fi comandate on-line.

Iar, în curând, frigiderul va putea să descopere, cu ajutorul senzorilor şi camerelor video, dacă s-au terminat rezervele de legume, ouă sau lapte. Şi dă de veste printr-o notificare, pe telefonul mobil

Rebecca Chesney, Director de Cercetare, Institutul pentru Viitorul Alimentaţiei
: Aparatele electrocansice echipate cu tot mai multă inteligență artificială vor transformă spectaculos experiența noastră în bucătărie, mai ales că sunt conectate unele cu altele. De exemplu, ai un blender care își descarcă singur rețete de pe Internet şi transmite frigiderului tău ce ingrediente sunt necesare pentru aceste rețete. Iar frigiderul verifică singur ce alimente are înăuntru. Și comandă on-line ce lipseşte. Astfel, în dimineaţa următoare poţi să ai smoothie-ul pe care îl dorești.

Frigiderul se poate sincroniza cu brățara inteligentă şi îţi face sugestii pentru o alimentație sănătoasă. Iar bucătăria te ține la curent cu numărul de calorii consumate zilnic.

Antivirus auto creat de o companie din SUA pentru mașinile autonome

Antivirus auto creat de o companie din SUA pentru mașinile autonome

ilikeit

iLikeIT. Ponturile lui George Buhnici: cum îți gestionezi finanțele cu telefonul mobil

Cât de ușor oferim datele noastre internetului și în ce cazuri grave ar putea fi folosite

iLikeIT. Probleme de imagine pentru două dintre cele mai mari companii din lume

iLikeIT. Cum puteți testa produsele de machiaj direct de pe telefonul mobil

iLikeIT. Metoda prin care puteți să vedeți tot ce știe Google despre voi

Ce știe să facă Antonia, primul funcționar public virtual, care va ”lucra” la Primăria Cluj

facebook

Cambridge Analytica, compania de date care a asigurat victoria lui Trump, a fost interzisă pe Facebook