Bucătăriile inteligente ar putea revoluționa modul în care gătim
Cuptorul cu microunde, inventat după cel de al Doilea Război Mondial a revoluționat bucătăria, pentru că ne oferă mâncare încălzită în câteva clipe.
Acum, spun experții, ne pregătim pentru o nouă revoluție în privința gătitului acasă.
În viitor, electrocasnicele inteligente vor comunica una cu alta, devenind mai mult asistenţi în bucătărie, decât simple ustensile. Specialiştii spun că mai sunt 10 - 15 ani până când vom putea avea o bucătărie complet conectată.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cea mai mare parte a tehnologiei există, dar aparatele produse de diverse companii ale lumii nu comunică încă ... "pe aceeaşi limbă".
O mare companie de electrocasnice a realizat deja o bucătrie inteligentă, deocamdată la stadiul de concept. Cuptorul are senzori care poate citi coduri de pe ambalajele produselor şi îşi setează singur timpul optim de încălzire sau coacere.
Coşul de gunoi inteligent scanează codul de bare de pe ambalajele produselor folosite şi poate crea automat o listă viitoare de cumpărături. Mai departe, prin intermediul unei aplicaţii instalată pe smartphone, produsele de pe listă pot fi comandate on-line.
Iar, în curând, frigiderul va putea să descopere, cu ajutorul senzorilor şi camerelor video, dacă s-au terminat rezervele de legume, ouă sau lapte. Şi dă de veste printr-o notificare, pe telefonul mobil
Rebecca Chesney, Director de Cercetare, Institutul pentru Viitorul Alimentaţiei: Aparatele electrocansice echipate cu tot mai multă inteligență artificială vor transformă spectaculos experiența noastră în bucătărie, mai ales că sunt conectate unele cu altele. De exemplu, ai un blender care își descarcă singur rețete de pe Internet şi transmite frigiderului tău ce ingrediente sunt necesare pentru aceste rețete. Iar frigiderul verifică singur ce alimente are înăuntru. Și comandă on-line ce lipseşte. Astfel, în dimineaţa următoare poţi să ai smoothie-ul pe care îl dorești.
Frigiderul se poate sincroniza cu brățara inteligentă şi îţi face sugestii pentru o alimentație sănătoasă. Iar bucătăria te ține la curent cu numărul de calorii consumate zilnic.