Angajații unei companii și-au injectat un cip în mână de bunăvoie
Angajaţii unei companii de tehnologie au mai făcut un pas către viitor, acceptând să fie microcipati.
Oamenilor le-a fost implantat în mâna stânga un microcip care, promit şefii lor, le va face viaţă mai uşoară. Îi va ajută să dechida uşile fără să aibă nevoie de legitimaţie, îi loghează automat pe computerul de serviciu şi îi ajută să cumpere gustări de la automat cu o simplă mişcare a mâinii.
Unul dintre angajaţi tocmai a cumpărat un baton de ciocolată de la automatul din sediu. A plătit nu cu bani gheaţă sau card bancar, ci cu dispozitivul implantat în mâna stânga.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Jumătate din cei 85 de angajaţi ai firmei, cu sediul în Wisconsin, au acceptat să fie microcipati. Micul dispozitiv din sticlă, marcat cu un cod individual, le-a fost introdus sub piele cu ajutorul unei seringi.
Patrick McMullan, director financiar companie: "Cine s-ar fi gândit că telefoanele mobile vor fi ceea ce sunt azi? Că vom avea maşini fără şofer?Am văzut că această tehnologie se foloseşte în alte ţări, aşa că ne-am întrebat "de ce nu şi la noi?"
Deocamdată, angajaţii au scăpat de carduri, legitimaţii de acces sau plata cu bani gheaţă, la automatele de răcoritoare şi dulciuri în sediul firmei. Pe viitor însă, tehnologia ar putea fi de ajutor şi în alte privinţe.
Todd Westby, director companie: "Imaginaţi-va cum ar fi să călătoriţi fără paşaport, fără să va faceţi griji că l-aţi putea pierde. Doar să va ridicaţi mâna şi să apară toate documentele dumneavoastră"
Dispozitivul nu are sistem GPS, aşa că nu le "urmăreşte" mişcările angajaţilor. Trebuie spus însă că există şi mulţi reticenţi.
Katie Langer: "Mă îngrijorează eventualele efecte asupra sănătăţii. Ce se va întâmplă cu corpul meu, dacă îmi implantez acest obiect străin în mâna?"
Există cercetători care cred că practică va deveni una "de rutină" în viitor.
Noelle Chesley, profesor de sociologie Universatea din Wisconsin: "Cred că este trendul viitorului. A existat un sondaj de opinie făcut printre cei care dezvoltă aceste tehnologii, iar mulţi dintre ei cred că vom ajunge să integrăm tehnologia în corpurile noastre"
Dacă în Statele Unite această este prima companie care foloseşte tehnologia pe angajaţi, în Europa a fost aplicată deja- cel mai recent de o firmă din Suedia.
Sursa: Pro TV
Etichete: IT, companii, angajati, tehnologie, microcip, dispozitiv,
Dată publicare:
02-08-2017 12:59