Vezi unde se schiaza bine in Romania si cat costa echipamentele de schi
Am intalnit si oameni fericiti dupa ninsoarea din ultimele zile. Sunt cei care au putut in sfarsit sa-si probeze schiurile. Au alunecat bucurosi pe zapada pentru ca stratul este asa cum trebuie, la fel si vremea.
I-am gasit pe norocosi pe toate partiile din tara pe care se poate schia de acum in voie.
Pe Valea Prahovei, schiorii sunt fericiti la Predeal, la Sinaia, pe Valea Dorului, la Azuga, pe Sorica si la Busteni, pe partia Calinderu.
La partia Clabucet, atat incepatorii, cat si cei cu experienta gasesc 35 de cm de zapada, mentinuta si cu ajutorul tunurilor speciale. Si la Busteni, pe Calinderu, turistii au asteptat cu multa nerabdare ninsoarea.
Cei care vor maul multa liniste, pot merge la Azuga, unde au la dispozitie doua partii: Sorica si Cazacu. In zona se poate ajunge cu masina, la peste 900 de metri altitudine.
In alt colt al tarii, in Maramures, partia Suior ofera o alternativa pentru aglomeratia de pe Valea Prahovei.
Si la Arieseni, pe partia Vartop, au ajuns turistii fericiti. Aici este a doua zi de cand se schiaza. Iar in Muntii Parang, pe partia Ranca, sunt cozi lungi la teleschi pentru ca toata lumea vrea sa ajunga-n varf si sa alunce apoi fara griji.
Pe orice partie ati fi, aveti nevoie de echipament. Unul nou poate ajunge si la 2500 de lei. Daca vi se pare prea mult, cautati unul second hand.
Ascutite, ceruite, schiurile ies ca noi din atelierele de reparatii. De cand s-a deschis sezonul, tot mai multi clienti au trecut pragul acestora.
Cel mai bine se vand articolele pentru copii; parintii stiu ca nu se mai potrivesc de la un an la altul, asa ca prefera unele second-hand, pe care le pot schimba sezonul urmator tot la ateliere cu altele pe masura.
Reparatiile pentru skiuri nu costa mai mult de 60-70 de lei, iar un costum complet, second-hand, este cu 70-80% mai mic decat unul nou.