Turistii au dat navala pe partii. Si incepatorii s-au incumentat la schiat

26-12-2010 00:00


La munte, pe unde se mai gaseste zapada, turistii au dat navala pe partii. Experimentatii s-au aventurat in coborari vertiginoase, iar incepatorii si-au facut curaj si, in acelasi timp, si-au pregatit portofelele.

Cine a venit de Craciun la munte nu a stat toata ziua la masa, oricat de grozave ar fi fost bucatele. Schiul a fost telul principal! Cei care si-au pus pentru prima data schiurile in picioare au fost scutiti de cazaturi, daca au avut alaturi si un instructor personal.

Numai pe partia Clabucet din Predeal sunt 50 de monitori, fiecare ocupat pana peste cap, pentru ca este sezon de varf!

Ca sa inveti cat de cat sa schiezi, trebuie sa pregatesti macar 6- 700 de lei pe saptamana, pentru instructorul care te ajuta zi de zi. Daca mai trebuie sa inchiriezi si echipamentul, atunci e vorba despre alti bani, alta distractie: inca 30 de lei.

Si numai pentru incepatori schiul nu este un sport ieftin. De pilda, o cartela la teleschi costa 147 de lei pe zi.

Pe de alta parte, meteorologii au vesti bune: partiile se vor reface! La noapte si luni va ninge zdravan pe toata Valea Prahovei, dar si in Vestul tarii si in sud-est!

La munte, zapada se va depune cel putin 20-25 de centimetri pana luni seara! Apoi va veni gerul, cu temperaturi de pana la -10 grade.

Tags: distractii, schi,

VIDEO PROTVPLUS.RO