Turnir, dans medieval si rock-metal simfonic la Bistrita cu Haggard

10-08-2010 00:00


Tabara medievala

Cine va avea ocazia sa ajunga la Bistrita, in perioada 13-15 august, cu siguranta nu se va plictisi. Undeva in cartierul Viisoara, intr-un spatiu de peste 22.000 mp, vor avea loc concerte, spectacole de arta medievala, turnir si parade ale cavalerilor.

Cu siguranta, atractia principala a festivalului "Tabara Medievala", este concertul germanilor de la trupa Haggard, care, pentru prima data, vor veni in formula completa in Romania.

Haggard este o trupa de death-metal care a cunoscut succesul dupa ce a inceput sa introduca muzica simfonica in piesele lor. De altfel, componenta formatiei cuprinde, in prezent, 18 membri. Este vorba de trei soprane, un tenor, un vocal-rock, plus instrumentistii: flaut, oboi, violina, bas, chitara, tobe, etc.

In afara de Haggard, care va canta in a doua zi, vor urca pe scena si cei de la Trooper (Romania), vineri, 13 august, cand vor interpreta opera-rock Vlad Tepes. De asemenea, ultima zi a festivalului se va incheia cu rock medieval, prin concertul celor de la VAN (Ungaria).

Festivalul mai are insa si alte atractii.

Pe parcursul celor trei zile, publicul se va putea inscrie la ateliere de creatie, olarit sau scoala de dans medieval si va putea urmari spectacole cavaleresti sustinute de Garda de Bistrita, Strajerii Coroanei (Brasov), Dragonii de Transilvania (Cluj-Napoca) sau arcasii Lupii din Pusta (Oradea).

Luptatorii Csabafiak (Gheorgheni) vor sustine demonstratii cu cai. Distractia va fi asigurata de cimpoierii Bordo Sarkany din Ungaria si grupul Ad-Hoc (muzica medievala) din Oradea.

Conform organizatorilor, petrecerea din fiecare seara se va lungi pana dimineata, langa focul de tabara, videoproiectii si ...vitelul facut la protap.

Participantii vor beneficia de spatii de campare si parcare gratuite.

Abonamentele valabile pe toata perioada festivalului (13-15 August 2010), au fost puse in vanzare in retelele de distributie Eventim, TicketPoint si Biletoo. Pretul acestora este de 60 de lei pana in data de 12 August, dupa care la fata locului vor costa 70 de lei.

Bilete de o zi vor fi disponibile la fata locului la pretul de 10 lei doar pentru zilele de vineri sau duminica. Cele eliberate pentru data de 14 August sunt echivalentul unui abonament, fiind valabile pe toata perioada festivalului.

Copii pana in varsta de 7 ani beneficiaza de acces gratuit, dar trebuie sa fie insosititi de un parinte. Copiii cu varsta cuprinsa intre 8 si 14 ani beneficiaza de 50% reducere la fata locului.

Detalii si pe site-ul Bistrita Medievala.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO