Festivalul Artmania 2010: rock, muzee si biciclete la Sibiu


Ultimul update: Marti 03 Aprilie 2012 14:34
Data publicarii: Miercuri 28 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Mondene
ARTmania 2010

Organizatorii Festivalului ARTmania 2010 si-au unit fortele cu operatorii culturali din Sibiu pentru a promova atractiile turistice din centrul cultural transilvanean, la preturi de criza.

Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal Astra au incheiat un acord de colaborare cu ARTmania, festivalul de muzica si arte conexe din Sibiu.

Astfel, posesorii de bilete sau abonamente la ARTmania Festival 2010, au ocazia de a vizita Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vanatoare si Galeria de Arta Contemporana, achitand o taxa simbolica generala de numai 3 RON pentru fiecare muzeu.

Special pentru iubitorii culturii gotice, Muzeul National Brukenthal recomanda publicului ARTmania expozitia Gothic: Trairea Neo-gotica vs. Modelul Iluminist, gazduita in subsolul Palatului Brukenthal.

Reducerea oferita de Muzeul National Brukenthal este strict valabila pentru posesorii de bilete sau abonamente ARTmania Festival 2010, preschimbate in bratari de acces la centrul de informare, amplasat in Piata Mare din Sibiu, in perioada 13-15 august 2010.

In aceleasi conditii, participantii la ARTmania Festival 2010 beneficiaza de acces gratuit in spatiile Complexului National Muzeal “ASTRA” Sibiu: Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, Muzeul Civilizatiei Transilvane “ASTRA”, Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder” si Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca “Emil Sigerus”.

Dintre atractiile pe care Muzeul ASTRA vi le recomanda, fac parte: Targul Creatorilor Populari din Romania, aflat la a XXVII-a editie, manifestare ce se desfasoara in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului in perioada 13-15 august, intre orele 10,00-18,00. Acolo vor fi prezenti mesteri populari din toate zonele etnografice ale tarii, specializati in tesut, brodat, olarit, incondeiat oua, sculptura in lemn si os, pictura de icoane, cojocarit, confectionat masti, podoabe, jucarii, instrumente muzicale, mobilier si impletituri din fibre vegetale.

De asemenea, va exista si Expozitia Arta si Mestesuguri Contemporane Norvegiene ”Constructii”, deschisa in perioada 16 iulie – 29 august 2010, de marti pana duminica, intre orele 10,00 -18,00 la Casa Artelor din Piata Mica nr. 21. Acolo vor fi prezentate 22 de lucrari de o mare varietate de forme si expresii conceptuale, unele experimentale, altele profund ancorate in traditie, toate insa avand ca punct de plecare un exercitiu al practicii mestesugaresti.

Tot in spriritul promovarii turismului, dar de tip ECO, C.F.R. Calatori a introdus pentru amatorii ciclismului urban un vagon special pentru transportul calatorilor cu biciclete in perioada 10-20 august 2010. Acceleratul 1621 pleaca la ora 9.50 din Bucuresti si ajunge in Sibiu la 17.11, urmand ca la intoarcere, A1622 sa plece din Sibiu la 13.40 si sa ajunga la ora 21.12 in Bucuresti.

Nu in ultimul rand, C.F.R. Calatori ofera reduceri speciale pentru mini-grupuri, cu exceptia zilelor de vineri sau duminica si reduceri de pret la achizitionarea biletelor in avans. Transportul bicicletelor este gratuit. De asemenea, bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transportate in toate trenurile de calatori, sub forma bagajului de mana.

Sibiul ofera toate facilitatile necesare pentru ciclismul urban. Biciclistii interesati de acest program trebuie sa stie ca Sibiul ofera facilitatile necesare ciclismulului urban civilizat: spatii pentru parcarea bicicletelor in centrul istoric, dar si o pista pentru biciclete. Bineinteles, in tot Sibiului, inclusiv in cetatea medievala este permis accesul cu biciclete.

Primaria Municipiului Sibiu a finalizat in 16 iulie ultima etapa a proiectului de construire a pistei pentru biciclete, care incepe de langa Stadionul Municipal si ajunge in apropierea Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, in lungime totala de 8,2 kilometri dus-intors.

Pentru mai multe informatii despre atractiile turistice din Sibiu, transport sau cazare, puteti accesa paginile oficiale ale partenerilor implicati in program: www.artmaniafestival.ro, www.brukenthalmuseum.ro, www.cfrcalatori.ro si www.sibiu.ro

ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekend-ul 13-15 august, unde publicul are acces in baza biletelor sau a abonamentelor valabile pentru Piata Mare.

Acestea sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone, Humanitas, Domo, si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro, adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%.

In functie de perioada achizitiei costurile sunt: intre 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente, iar intre 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO