Alegeti corect condimentele si nu veti esua in bucatarie
Nu combinati mai mult de doua condimente daca sunteti incepatori si nu adaugati arome exotice retetelor traditionale romanesti! Cat despre vita, usturoiul nu face casa buna cu un muschi bine ales!
Mirodeniile bine alese sunt cheia unui preparat delicios. Prima regula pentru incepatori: nu folositi ierburi uscate in sezonul cald!
Al doilea sfat: la inceput inovati cat mai putin. Cercetati cartile de bucate si respectati cu sfintenie reteta. Ucenicia pe meniuri clasice este cea mai buna scoala.
Aveti grija si la experimente! Nu faceti abuz de mirodenii in speranta ca veti obtine ceva si mai bun decat originalul!
Iata cateva combinatii infailibile: la peste merg perfect rozmarinul si salvia. La salata de rosii: busuiocul. La supa-crema de legume: anasonul. Iar la orez, sofranul.
Alta lectie usor de invatat: puiul poate fi perfect marinat cu rozmarin si coriandru, vin, piper, usturoi si sare grunjoasa.
Afla mai multe din video alaturat!