Cum iti aranjezi alimentele in frigider ca sa eviti toxiinfectiile


Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 14:35
Data publicarii: Vineri 18 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

De exemplu, ouale nu trebuie puse niciodata in compartimentele de pe usa frigerului. Sa vedem cum putem evita contaminarile periculoase cu microorganisme!

V-ati aprovizionat recent cu de toate? Atunci evitati pe cat posibil contaminarea incrucisata. Reprezinta transferul de microbi de la un tip de alimente la altul si apare din cauza aranjarii defectuoase a acestora in frigider.

De cele mai multe ori contaminare incrucisata se produce atunci cand punem alimente proaspete, nepreparate, langa cele gata de consum. Carnea se deterioreaza cel mai usor daca nu este plasata unde trebuie in frigider.

Atentie si la oua, in special la cele de rata! Cumparati in cantitati mici si spalati-le de fiecare data inainte de utilizare, deoarece coaja acestora poate fi contaminata cu salmonella. Specialistii recomanda sa pastram ouale in cofrajele cu care le-am cumparat sau neaparat acoperite cu capac.

Mai multe despre acest subiect in materialul de mai sus.

Tags: alimente,

Uleiul de masline nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta
Consumati zilnic 2 grame de omega 3 si 14 grame de omega 6
Izvoarele termale, sursa naturala pentru o sanatate de fier
VIDEO PROTVPLUS.RO