Revista presei: Topul celor mai doriti 20 de angajatori din Romania

Munca

Tinerii talentaţi, cu rezultate academice peste medie, sunt atraşi de companiile străine mari din România, cu un brand puternic, care sunt capabile să ofere nu numai un pachet salarial foarte bun, ci şi posibilitatea de a evolua în interiorul firmei.

Gandul: Aceasta este concluzia unui sondaj la care au raspuns 2.246 de respondenti, sondaj folosit in alcatuirea topului "Cei mai doriti angajatori 2010", alcatuit de firma Catalyst. Clasamentul nu este o surpriza pentru expertii in resurse umane, care considera ca este normala prezenta acestor companii, care sunt recunoscute pentru faptul ca au o politica "activa" de a atrage tinerii talentati sau cu rezultate academice foarte bune.

Jurnalul National: Guvernul Boc, zero barat Aproape 200 de ordonante de urgenta au iesit din pixul lui Emil Boc & company in timpul celor aproape 22 de luni de guvernare in diverse formule: noua in ultima luna a primului an de guvernare, 111 anul trecut si inca 75 anul acesta. Dintre ele, cinci nu au reusit sa treaca testul controlului de constitutionalitate - cele doua ordonante de urgenta consecutive privind servicii publice deconcentratele menite a instala si apoi pastra clientela politica in functie. Cele doua ordonante au generat haos in tara si s-a lasat cu procese din partea celor destituiti abuziv si in urma carora guvernul Boc e bun de plata.

EVZ: De ce intarzie trenurile? Pentru ca se lucreaza la sine de 20 de ani Din cauza lucrarilor la unele linii de cale ferata, trenurile care circula pe acele rute au intarzieri de cateva ore. De exemplu, in luna martie a acestui an, trenul Accelerat 1741, de pe ruta Bucuresti Nord - Baia Mare, a avut o intarziere de aproape sapte ore, dupa ce a fost blocat in timpul noptii din cauza unei defectiuni. In unele cazuri, spun feroviarii, trenurile parcurg o distanta care trebuie strabatuta in 6 ore in 12-13 ore. In acest context, calatorii prefera sa se deplaseze cu alte mijloace de transport, cum ar fi microbuzele. Astfel, CFR Calatori ramane fara clienti, dar inregistreaza pierderi, deoarece angajatii trebuie platiti daca fac ore suplimentare, iar cheltuielile facute pentru alimentarea cu energie cresc.

Romania Libera: Cum a adus o corporatie-fantoma 3% din PIB in 2009 Firma American European Marketing& Enterprises, care a raportat o cifra de afaceri si un profit fabulos in 2009, a fost luata in calcul la formarea PIB, potrivit presedintelui INS, Vergil Voineagu. Asta inseamna ca, in realitate, economia a cazut nu cu 7%, ci cu 10% iar deficitul bugetar a fost cu 0,2% mai mare. Din PIB-ul Romaniei pe anul 2009, de 497 miliarde lei, 15,47 miliarde de lei reprezinta majorarea de capital fictiva cu care firma American European Mar­keting&En­terprises SA (AEME) si-a umflat rezultatele pe 2009. Firma nu are nici un angajat, nici o activitate public cunoscuta, detine un sediu fictiv si a „ob­tinut" aceste venituri prin umflarea valorii contabile a actiunilor detinute la o obscura firma din SUA.

Citește și
hotel, litoral
Revista presei: Cum va arata Terra,ultima speranta de pe litoralul romanesc
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Adevarul: Bolnavii cronic plătesc înzecit pentru tratamente Pacientii care sufera de leucemie, insuficienta cardiaca, Parkinson vor fi afectati de noul sistem de compensare. Doua milioane de romani cu boli cronice vor trebui sa plateasca de maine sume mult mai mari pentru a-si pastra aceeasi schema de tratament. Tratarea bolilor devine un lux pe care cei mai multi romani nu si-l permit. De la 1 septembrie, bolnavii cronic vor fi nevoiti sa scoata din buzunare sume de doua pana la zece ori mai mari decat pensiile sau salariile lor daca vor sa urmeze aceeasi schema de tratament pe care au avut-o in ultimii ani. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu va mai deconta ca pana acum medicamentele originale, mai scumpe, pentru bolnavii cronic, ci doar pe cele mai ieftine.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Revista presei: Vezi topul oraselor infestate de virusul West Nile
Revista presei: Vezi topul oraselor infestate de virusul West Nile

Judetele unde exista bolnavi sunt: Alba, Sibiu, Dolj, Teleorman, Bucuresti, Galati si Constanta. Alte doua cazuri de infestare cu virusul West Nile sunt in evaluare. Oficialii de la minister au spus ca nu exista vreun vaccin de prevenire a imbolnavirii.

Revista presei: Cum va arata Terra,ultima speranta de pe litoralul romanesc
Revista presei: Cum va arata Terra,ultima speranta de pe litoralul romanesc

Cinci complexuri de tip "resort" vor fi construite pe malul Marii Negre, in viitoarea statiune Terra. Aparitia noii statiuni e menita sa atraga zeci de mii de turisti straini anual, in special nemti si austrieci: regimul va fi all-inclusive.

Revista presei: Romanii folosesc internetul sa
Revista presei: Romanii folosesc internetul sa "vorbeasca" pe mess

Cei mai multi dintre romanii de peste 15 ani folosesc avantajele internetului doar pentru a discuta cu familia sau cu prietenii. Prea putini se documenteaza sau efectueaza alte operatiuni. Revista presei: cele mai tari stiri din Romania.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.