Revista presei: Topul celor mai doriti 20 de angajatori din Romania
Tinerii talentaţi, cu rezultate academice peste medie, sunt atraşi de companiile străine mari din România, cu un brand puternic, care sunt capabile să ofere nu numai un pachet salarial foarte bun, ci şi posibilitatea de a evolua în interiorul firmei.
Gandul: Aceasta este concluzia unui sondaj la care au raspuns 2.246 de respondenti, sondaj folosit in alcatuirea topului "Cei mai doriti angajatori 2010", alcatuit de firma Catalyst. Clasamentul nu este o surpriza pentru expertii in resurse umane, care considera ca este normala prezenta acestor companii, care sunt recunoscute pentru faptul ca au o politica "activa" de a atrage tinerii talentati sau cu rezultate academice foarte bune.
Jurnalul National: Guvernul Boc, zero barat Aproape 200 de ordonante de urgenta au iesit din pixul lui Emil Boc & company in timpul celor aproape 22 de luni de guvernare in diverse formule: noua in ultima luna a primului an de guvernare, 111 anul trecut si inca 75 anul acesta. Dintre ele, cinci nu au reusit sa treaca testul controlului de constitutionalitate - cele doua ordonante de urgenta consecutive privind servicii publice deconcentratele menite a instala si apoi pastra clientela politica in functie. Cele doua ordonante au generat haos in tara si s-a lasat cu procese din partea celor destituiti abuziv si in urma carora guvernul Boc e bun de plata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
EVZ: De ce intarzie trenurile? Pentru ca se lucreaza la sine de 20 de ani Din cauza lucrarilor la unele linii de cale ferata, trenurile care circula pe acele rute au intarzieri de cateva ore. De exemplu, in luna martie a acestui an, trenul Accelerat 1741, de pe ruta Bucuresti Nord - Baia Mare, a avut o intarziere de aproape sapte ore, dupa ce a fost blocat in timpul noptii din cauza unei defectiuni. In unele cazuri, spun feroviarii, trenurile parcurg o distanta care trebuie strabatuta in 6 ore in 12-13 ore. In acest context, calatorii prefera sa se deplaseze cu alte mijloace de transport, cum ar fi microbuzele. Astfel, CFR Calatori ramane fara clienti, dar inregistreaza pierderi, deoarece angajatii trebuie platiti daca fac ore suplimentare, iar cheltuielile facute pentru alimentarea cu energie cresc.
Romania Libera: Cum a adus o corporatie-fantoma 3% din PIB in 2009 Firma American European Marketing& Enterprises, care a raportat o cifra de afaceri si un profit fabulos in 2009, a fost luata in calcul la formarea PIB, potrivit presedintelui INS, Vergil Voineagu. Asta inseamna ca, in realitate, economia a cazut nu cu 7%, ci cu 10% iar deficitul bugetar a fost cu 0,2% mai mare. Din PIB-ul Romaniei pe anul 2009, de 497 miliarde lei, 15,47 miliarde de lei reprezinta majorarea de capital fictiva cu care firma American European Marketing&Enterprises SA (AEME) si-a umflat rezultatele pe 2009. Firma nu are nici un angajat, nici o activitate public cunoscuta, detine un sediu fictiv si a „obtinut" aceste venituri prin umflarea valorii contabile a actiunilor detinute la o obscura firma din SUA.
Adevarul: Bolnavii cronic plătesc înzecit pentru tratamente Pacientii care sufera de leucemie, insuficienta cardiaca, Parkinson vor fi afectati de noul sistem de compensare. Doua milioane de romani cu boli cronice vor trebui sa plateasca de maine sume mult mai mari pentru a-si pastra aceeasi schema de tratament. Tratarea bolilor devine un lux pe care cei mai multi romani nu si-l permit. De la 1 septembrie, bolnavii cronic vor fi nevoiti sa scoata din buzunare sume de doua pana la zece ori mai mari decat pensiile sau salariile lor daca vor sa urmeze aceeasi schema de tratament pe care au avut-o in ultimii ani. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu va mai deconta ca pana acum medicamentele originale, mai scumpe, pentru bolnavii cronic, ci doar pe cele mai ieftine.