Revista presei: Romanii folosesc internetul sa "vorbeasca" pe mess

Parola internet

Cei mai multi dintre romanii de peste 15 ani folosesc avantajele internetului doar pentru a discuta cu familia sau cu prietenii. Prea putini se documenteaza sau efectueaza alte operatiuni. Revista presei: cele mai tari stiri din Romania.

EVZ: Expresiile "vorbim pe mess" sau "iti trimit pozele pe messenger" le auzim din ce in ce mai des, pe masura ce tinerii aleg modul de comunicare prin intermediul netului, in detrimentul telefonului. Exista multe si variate avantaje fata de comunicarea telefonica: se pot trimite informatii tip fisier gratuit, se poate vorbi gratuit si asa mai departe. Acestea sunt relevate si de studiul GfK, cercetare care analizeaza obiceiurile de utilizare a internetului de catre romani, inclusiv a retelelor sociale.

Romania Libera: PDL il asteapta pe Traian Basescu sa taie capete Parlamentarii PDL cer tot mai insistent inlocuirea ministrilor care au probleme. Haosul de la ghiseele institutiilor de stat i-a enervat pana si pe democrat-liberali, care nu rateaza momentul sa-i taxeze din nou pe ministrii Mihai Seitan si Sebastian Vladescu, pe care i-ar dori plecati urgent din Guvern. „Nu as reprosa Guvernului, as reprosa, in mod evident, celor doi ministri care gestioneaza si ar fi trebuit sa gestioneze acest domeniu", spune, de ­exemplu, vicepresedintele PDL Ioan Oltean. „Eu am vazut doar la televizor, dar daca aceasta situatie este intr-adevar asa, atunci nemultumirea mea creste in ceea ce priveste modul in care cei doi ministri au gestionat aceasta problema atat de importanta".

Jurnalul National: Misterul energiei electrice de la combinatul Alro Slatina Contractele de hidro ieftina ale Alro au generat valuri de discutii si tone de cerneala in privinta "baietilor destepti". De cand a venit criza, o alta dilema a aparut: unde este diferenta de energie electrica a Alro si daca aceasta subventioneaza indirect constructia unui alt combinat al rusilor in China? Potrivit informatiilor oficiale prezentate de Alro, compania a inchis in 2008 o hala de productie, iar din cauza comenzilor in scadere combinatul a lucrat la o capacitate de 75% atat in 2009, cat si in 2010. "Alro a lucrat si anul trecut la 75% din capacitate, dupa inchiderea unei hale de productie in 2008. Ca urmare a reducerii productiei, Alro utilizeaza acum 3 TWh electricitate pentru producerea aluminiului", anunta compania intr-un comunicat din data de 2 aprilie 2010.

Adevarul: Haosul drepturilor de autor costa 3,97 milioane € Pentru ca statul sa incaseze in fiecare luna 12,7 milioane de lei (3,02 milioane de euro) din taxarea drepturilor de autor, asa cum a estimat Executivul, peste 500.000 de persoane vor cheltui suplimentar contributiilor alte 16,7 milioane de lei (3,97 milioane de euro). Asta in cazul in care ei aleg sa se deplaseze la fiecare institutie abilitata, ceea ce presupune un timp mediu de trei ore pe care il vor petrece la ghisee dintr-o zi de lucru.

Citește și
Cseke Attila
Revista presei: Cseke cere deblocarea a 5000 de posturi. Boc: Nu se poate!
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Gandul: Un roman da, in medie, 600 RON spaga pe an Media anuala a spagilor pe care le da fiecare roman se ridica la 600 RON, potrivit unui sondaj CSOP realizat la comanda Asociatiei pentru Implementarea Democratiei. "Sondajul arata ca lipsa de condamnari in cazuri de coruptie determina o insatisfactie a cetatenilor in raport cu statul in care traiesc si cu increderea in acesta, a declarat pentru Gandul Alexandru Cumpanasu, director executiv al AID. Un calcul simplu arata ca spaga anuala il costa pe cetatean aproximativ 600 RON. La o populatie de 18.000.000 de cetateni activi (cu varsta peste 18 ani), considerand, prin absurd, ca doar 15% ar da mita, reiese o suma de aproximativ 400 milioane de euro anual. Aceasta cifra creste odata cu numarul de cetateni care dau spaga".

ZFVladescu le spune strainilor ca Romania a iesit din recesiune Romania a iesit deja din recesiune si este pe calea cea buna, i-a anuntat ieri dimineata pe investitorii straini Sebastian Vladescu, ministrul finantelor, intr-o interventie televizata in direct la canalul international de business Bloomberg. Intrebat cand crede ca Romania va "iesi confortabil din recesiune si va incepe sa creasca", Vladescu a raspuns cu o usoara ezitare: "Ei bine, deja am facut-o. In trimestrul al doilea din acest an am avut o crestere foarte, foarte mica. Pentru prima data dupa sase trimestre cu scadere, in al saptelea am avut o crestere de 0,3%, asa incat sunt optimist ca mergem pe calea cea buna."

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
Citește și...
Revista presei: Cum traiesc romanii intr-o tara rasista
Revista presei: Cum traiesc romanii intr-o tara rasista

Violentele rasiste in Europa sunt tot mai frecvente. Concluzia este subliniata de Agentia Consiliului Europei impotriva Rasismului (ECRI). ECRI atrage atentia asupra faptul ca violentele xenofobe in Europa sunt din ce in ce mai multe.

Revista presei: Cseke cere deblocarea a 5000 de posturi. Boc: Nu se poate!
Revista presei: Cseke cere deblocarea a 5000 de posturi. Boc: Nu se poate!

Ministrul Sanatatii a solicitat in sedinta Guvernului deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical, dar premierul a spus ca nu se poate debloca decat un post la sapte eliberate, ceea ce inseamna 1.000. Revista presei.

Revista presei: Teste-grila de cosmar pentru romanii platitori de taxe
Revista presei: Teste-grila de cosmar pentru romanii platitori de taxe

Formularele pe care trebuie sa le completeze romanii care obtin venituri din activitati independente contin rubrici care le pun serios la incercare cunostintele de economie. Revista presei: cele mai importante subiecte din Romania.

Recomandări
Viktor Orban, despre inundațiile din Ungaria. „Orice ajutor este binevenit, dar să nu cerem de pomană”
Viktor Orban, despre inundațiile din Ungaria. „Orice ajutor este binevenit, dar să nu cerem de pomană”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că ţara mai are de trecut peste cinci zile grele de apărare împotriva inundaţiilor pentru ca apoi să poată respira uşurată, relatează MTI.

 

Scene de groază la Spitalul Pantelimon, după o bătaie ca-n vestul sălbatic. O hoardă înarmată a năvălit căutându-și rivalii
Scene de groază la Spitalul Pantelimon, după o bătaie ca-n vestul sălbatic. O hoardă înarmată a năvălit căutându-și rivalii

Confruntări violente în Pantelimon, la marginea Capitalei. Zeci de membri ai unor clanuri rivale s-au bătut cu furci și bâte pe stradă, printre oameni, fără teamă de lege. Scandalul s-a încheiat cu răniți și distrugeri.

Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei
Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar fără lansatoarele necesare, pentru a fi folosite în Ucraina, ceea ce poate însemna că încă se mai are în vedere o soluție diplomatică.