Revista presei: Vezi topul oraselor infestate de virusul West Nile

Tantari. Virus West Nile

Judetele unde exista bolnavi sunt: Alba, Sibiu, Dolj, Teleorman, Bucuresti, Galati si Constanta. Alte doua cazuri de infestare cu virusul West Nile sunt in evaluare. Oficialii de la minister au spus ca nu exista vreun vaccin de prevenire a imbolnavirii.

Adevarul: Autoritatile recomanda populatiei sa poarte haine cu maneci lungi si pantaloni lungi, si pe cat posibil sa nu se expuna intepaturilor de tantari. De asemenea, specialistii in sanatate publica mai recomanda oamenilor sa aplice substante chimice, sub forma de crema sau spray, care pot indeparta tantarii. Totodata, oamenii sunt sfatuiti sa monteze plase contra tantarilor la geamuri si usi sau sa foloseasca substante specifice pentru indepartarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea tantarilor, este recomandata inlaturarea recipientelor cu apa statuta.

StirileProTV: Romania infestata: doua persoane decedate din cauza virusului West Nile Oficialii confirma ca alti 7 pacienti sunt in acest moment sub tratament cu acelasi diagnostic, iar alte 3 cazuri sunt in curs de confirmare. Anuntul a fost facut chiar de ministrul sanatatii care incearca sa ne linisteasca. Dar imbolnavirile se pot inmulti pana-n noiembrie. Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tantarilor. Boala nu se ia direct de la om la om. Infectia cu virusul West Nile sau meningita West Nile a fost confirmata la adulti intre 30 si 70 de ani, femei si barbati din Sibiu, Constanta, Dolj, Galati, Bucuresti, cate un caz, si 2 in judetul Alba. Doi pacienti au murit din cauza complicatiilor. Aveau 75, respectiv 79 de ani si erau din Bucuresti si judetul Constanta.

Romania Libera: Care sunt simptomele si tratamentul impotriva virusului West Nile Potrivit lui Geza Molnar, secretar de stat in ministerul sanatatii, tratament specific pentru West Nile nu exista. "Tratamentul este simptomatic. Daca bolnavul este cu febra trebuie antiflamatorii, antiperetice, daca e deshidradat e nevoie de perfuzii, daca are meningita, tratament adecvat. Dupa unele date din literatura virusul nu lasa imunitate de durata si poate sa primeasca din nou", a spus secretarul de stat, care nu se asteapta la epidemie, ci doar la cazuri sporadice despartite in spatiu si timp.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
Citește și...
Revista presei: Cum va arata Terra,ultima speranta de pe litoralul romanesc
Revista presei: Cum va arata Terra,ultima speranta de pe litoralul romanesc

Cinci complexuri de tip "resort" vor fi construite pe malul Marii Negre, in viitoarea statiune Terra. Aparitia noii statiuni e menita sa atraga zeci de mii de turisti straini anual, in special nemti si austrieci: regimul va fi all-inclusive.

Revista presei: Romanii folosesc internetul sa
Revista presei: Romanii folosesc internetul sa "vorbeasca" pe mess

Cei mai multi dintre romanii de peste 15 ani folosesc avantajele internetului doar pentru a discuta cu familia sau cu prietenii. Prea putini se documenteaza sau efectueaza alte operatiuni. Revista presei: cele mai tari stiri din Romania.

Revista presei: Teste-grila de cosmar pentru romanii platitori de taxe
Revista presei: Teste-grila de cosmar pentru romanii platitori de taxe

Formularele pe care trebuie sa le completeze romanii care obtin venituri din activitati independente contin rubrici care le pun serios la incercare cunostintele de economie. Revista presei: cele mai importante subiecte din Romania.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei
Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar fără lansatoarele necesare, pentru a fi folosite în Ucraina, ceea ce poate însemna că încă se mai are în vedere o soluție diplomatică.