Revista presei: Cireasa de pe tort: strand de 5 stele intr-un sat din Salaj

strand

Comuna Simisna, din Salaj, are ca economie locala, asa: agricultura - fiecare pentru el, doua magazine si un atelier de scaune si dormeze, cu cinci angajati. Ii mai trebuia un strand. Unul modern, ca la oras. Si s-a gasit cineva sa-l faca.

Jurnalul National: Totul a inceput cu o groapa. Domnul Grigorita Revnic, om de afaceri nascut in Simisna, s-a apucat de sapat o groapa in marginea satului, chiar in curtea fostului C.A.P. Asta vedeau satenii, uitandu-se nedumeriti peste gard. Ce-i drept, isi ziceau ei, nu exista nici o groapa de asemenea dimensiuni in comuna, dar tot nu intelegeau de ce ar fi nevoie de una. Anul trecut, prin iulie, treaba a fost gata, totul a devenit albastru si oamenii au aflat, pe diferite cai, ca in satul lor a aparut un strand. "Asa se cheama: strand. Ce-o mai fi si asta?", spune mos Alexandru Borodi.

Adevarul: Economisti: Un nou acord cu FMI, inevitabil Analistii financiari intervievati de „Adevarul“ spun, in unanimitate, ca reinnoirea intelegerii cu finantatorii externi nu poate fi ocolita. Majoritatea precizeaza ca aceasta este strategia potrivita. Seriozitatea reformelor si competenta celor care le aplica ar fi semnalele pe care doar un nou acord cu FMI le-ar transmite investitorilor interesati de Romania.

Ziarul Financiar: In cinci ani de zile s-au inchis 25 de fabrici si au ramas pe drumuri 3.000 de muncitori In ultimii cinci ani, peste 25 de unitati de productie detinute in mare parte de multinationale din industria alimentara au fost inchise ca urmare a deciziei actionarilor de a restructura afacerile. In urma acestor inchideri, liniile de productie au fost relocate fie in alte unitati de productie locale, fie in alte tari din regiune, si aproape 3.000 de angajati au fost disponibilizati. Analistii sustin insa ca vartejul inchiderilor de fabrici nu s-a oprit si ca vom vedea noi unitati de productie cu lacate la porti incepand din 2011.

Gandul: Romania eoliana: 2 milioane de familii vor primi electricitate din vant, mai eco, dar mai scumpa Energia furnizata de turbinele eoliene instalate pe teritoriul Romaniei, functionale la inceputul anului 2011, va fi suficienta pentru ca peste 500.000 de gospodarii medii sa fie alimentate cu electricitate verde, obtinuta din vant. In urmatorii 2-3 ani, lucrurile vor evolua ascendent, ajungandu-se, sustin specialistii, la o productie de 4 ori mai mare de electricitate din energie eoliana. Cu toate acestea, tara noastra este departe de tinta de 20% energie din surse regenerabile, impusa prin acordurile europene, pentru finalul acestui an. Procentul real va fi, in varianta optimista, doar 2%, Romania riscand chiar sanctiuni din partea Comisiei Europene (infringement).

Citește și
Munca
Revista presei: Topul celor mai doriti 20 de angajatori din Romania

EVZ: Notarii jertfesc 10 procente pe altarul imobiliarelor Notarii din Bucuresti si alte cinci judete din sudul tarii ieftinesc, de astazi, taxele aferente tranzactiilor imobiliare cu 10 procente, pentru a impulsiona piata. Tarifele vor scadea astfel in Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman, ca urmare a numarului mic de tranzactii inregistrat in primele sapte luni ale acestui an. In buzunarele clientilor, aceste reduceri vor reprezenta cateva sute de lei.

Romania Libera: Cum poate Bucurestiul sa puna mana pe un buget de 3.000.000.000 euro Bugetul Bucurestiului s-ar putea dubla in conditiile in care primariile de sector s-ar desfiinta, potrivit proiectului de lege promovat de MAI referitor la reorganizarea administrativa a Capitalei. „Bugetul Primariei Capitalei este in acest moment de 1,3 miliarde de euro, insa adunat, bugetul celor sase sectoare ajunge la 1,7 miliarde de euro. Noul Bucuresti ar insemna un buget de 3 miliarde de euro", ne-a declarat directorul de programe de la asociatia „Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan. De asemenea, primarul sectorului 6, Cristian Poteras, sustine ca prin centralizarea admnistrativa, veniturile Capitalei vor insemna 35% din bugetul alocat tuturor judetelor tarii.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Revista presei: Ziua cand Guvernul se schimba la fata. Ziua remanierii!
Revista presei: Ziua cand Guvernul se schimba la fata. Ziua remanierii!

Cel putin 4 fotolii ministeriale urmeaza sa se elibereze. Dupa o intalnire a lui Boc cu ministrii si alta cu Basescu, in pre-ziua evaluarii guvernului calculele in PDL aratau asa: "pe faras" - Berceanu, Seitan, Dumitru si Sandu; in expectativa: Vladescu.

Revista presei: Topul celor mai doriti 20 de angajatori din Romania
Revista presei: Topul celor mai doriti 20 de angajatori din Romania

Tinerii talentaţi, cu rezultate academice peste medie, sunt atraşi de companiile străine mari din România, cu un brand puternic, care sunt capabile să ofere nu numai un pachet salarial foarte bun, ci şi posibilitatea de a evolua în interiorul firmei.

Revista presei: Romanii folosesc internetul sa
Revista presei: Romanii folosesc internetul sa "vorbeasca" pe mess

Cei mai multi dintre romanii de peste 15 ani folosesc avantajele internetului doar pentru a discuta cu familia sau cu prietenii. Prea putini se documenteaza sau efectueaza alte operatiuni. Revista presei: cele mai tari stiri din Romania.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat
Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat

Horațiu Potra a revenit, luni dimineață, la sediul Inspectoratului General al Poliției. Fostul membru al Legiunii Străine asistă și de această dată la percheziții informatice care îl vizează personal.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.