Incredibil! Romania, posibil intermediar de arme pentru Iran!

magazin arme

In fluxul dezvaluirilor WikiLeaks apar si telegrame referitoare la Romania. O companie germana intentiona in 2007 sa furnizeze ilegal Iranului echipamente legate de industria de aparare, a vizat intermediari din Romania, Croatia sau Rusia.

Romania Libera: Documentul diplomatic american nu precizeaza daca in final a fost implicat sau nu un intermediar din Romania si nici daca a fost vorba de o firma sau o persoana fizica. Departamentul de Stat american a cerut Ambasadei din Bucuresti, in iunie 2009, date despre lideri romani si despre relatiile lor personale cu oficiali sau oameni de afaceri din Rusia, despre politica interna si reforme democratice. A fost ceruta o gama larga de informatii, unele privitoare la securitatea energetica si vulnerabilitatea la influenta rusa in nivele de conducere, servicii secrete si ministere, despre acorduri oficiale sau secrete cu Rusia, Iran si alte state din bazinul caspic, despre implicarea crimei organizate in sectorul energetic. Romania, respectiv Bucurestiul apar in telegramele diplomatice americane in legatura cu summitul NATO din 2008 sau in legatura cu investigatiile privind zborurile CIA in Europa, unde se mentioneaza un astfel de zbor pe ruta Guantanamo-Tenerife-Constanta in aprilie 2004.

Gandul: Mircea Geoana dezvaluie, la un an de la pierderea alegerilor, DE CE A FOST ACASA LA VANTU La "exact un an de la alegerile prezidentiale", fostul candidat PSD, Mircea Geoana, a postat pe blogul personal o confesiune video in care isi cere scuze celor pe care i-a "dezamagit" si in care isi recunoaste "greselile" din campanie. "Sunt greseli pe care le-am facut si pe care n-o sa le mai repet", promite Mircea Geoana. Cea mai asteptata marturisire, cea legata de vizita la S.O. Vantu, cu o seara inainte de dezbaterea finala, are o explicatie naucitoare: Geoana sustine ca s-a dus la Vantu sa-i spuna care vor fi intrebarile pe care Robert Turcescu avea sa le puna a doua zi, deoarece avea informatii ca Traian Basescu facuse rost de "subiecte".

Evenimentul Zilei: Fara investitii nu vom avea crestere economica Cresteri economice de 7%-8% pe an, care erau o realitate inainte de criza, vor ramane doar o amintire frumoasa atat pentru Romania, cat si pentru restul tarilor din Europa Centrala si de Est. Aceasta este una dintre concluziile raportului "Incotro se indreapta cresterea economica din Europa Centrala si de Est? Lectii pentru o Europa integrata", realizat de Institutul Bruegel din Bruxelles.

Jurnalul National: Sara Dootz, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie Viscri, un sat in inima Transilvaniei, ar fi ramas necunoscut mult si bine daca un cap incoronat nu si-ar fi cumparat o casa in centrul localitatii. Daca nu ar fi fost printul Charles, te-ai fi intrebat ce poate sa aiba satul acesta atat de deosebit. Drumurile sunt infundate, pe alocuri lipsesc, iar cei zece kilometri de la drumul european ar intoarce din drum pe orice turist cu pretentii.

Citește și
Autostrada Transilvania
Boagiu promite 430 km de autostrada pana in 2013. Udrea vrea mai mult!
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Adevarul: Harta crizei in Romania Investitiile reduse, salariile sub 1.000 de lei si numarul mare de someri au cronicizat saracia, mai ales in zona Moldovei. Fata de anul trecut, Baraganul si o parte din Oltenia se afla, in 2010, de asemenea, sub cota de avarie, potrivit datelor Institutului National de Statistica. O parte din judetele din Moldova, Oltenia si Muntenia au plecat cu acest decalaj inca din perioada comunismului, explica Dan Matei Agathon, secretarul general al organizatiei patronale CONPIROM.

Ziarul Financiar: La sase ani de mandat, zero sprijin din partea presedintelui pentru capitalul romanesc in strainatate, pentru investitii sau export Aflat in vizita in India, pre­sedintele Frantei Nicolas Sarkozy a anun­tat chiar ieri sem­narea de catre com­pa­ni­ile franceze a unor contracte de export de 15 mld. dolari. Presedintele Tra­ian Basescu, care a implinit ieri un an de cand a castigat un al doilea man­dat, are un bilant zero la acest capitol. In cele opt vizite oficiale sau de stat pe care le-a avut in 2010, prese­din­tele Traian Basescu nu a luat cu el in avion oameni de afaceri, iar contrac­te­le semnate de companii romanesti in strai­natate, in timpul unor astfel de vizite, sunt zero.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Tara lui Emil Boc - Daca nasti dupa 1 ianuarie, stai un an acasa
Tara lui Emil Boc - Daca nasti dupa 1 ianuarie, stai un an acasa

Perioada de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului va fi redusa, din 2011, de la doi ani la un an pentru viitoarele mame, fara sa fie afectata valoarea indemnizatiei, a declarat premierul Emil Boc.

Boagiu promite 430 km de autostrada pana in 2013. Udrea vrea mai mult!
Boagiu promite 430 km de autostrada pana in 2013. Udrea vrea mai mult!

Anca Boagiu anunta lansarea unor proiecte de infrastructura cu finalitate in 2013 - 2015, implicand construirea a 190 de kilometri de autostrazi in urmatorii trei ani, pe langa cei 243 km de autostrada programati a se finaliza in urmatorii doi ani.

Mos Nicolae, o afacere banoasa. Ce aveam noi in ghete, ce au copiii nostri
Mos Nicolae, o afacere banoasa. Ce aveam noi in ghete, ce au copiii nostri

Pe vremea copilariei Nadiei Comaneci, a lui Toni Grecu ori a lui Leonard Doroftei, puterea lui Mos Nicolae era atat de mare, incat scotea din golul rafturilor de aprozar cate o portocala sau cate o sticla de suc.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.