Mos Nicolae, o afacere banoasa. Ce aveam noi in ghete, ce au copiii nostri

Mos Nicolae

Pe vremea copilariei Nadiei Comaneci, a lui Toni Grecu ori a lui Leonard Doroftei, puterea lui Mos Nicolae era atat de mare, incat scotea din golul rafturilor de aprozar cate o portocala sau cate o sticla de suc.

Gandul: Pentru Ilie Nastase, cel mai mare jucator de tenis pe care l-a avut Romania vreodata, Mos Nicolae era bun daca ii aducea o portocala. "Nu mai tin minte prea multe de cand eram copil, dar cel mai bun lucru pe care puteam sa-l primesc de Mos Nicolae era o portocala. Portocale, mandarine, dulciuri, cam asta era ce gaseam in sosoni, dar nu se pot compara vremurile de atunci cu cele de acum. Asa era pe vremea noastra, asta primeau toti copiii. Oricum, am primit cadouri pana pe la 12-13 ani, asa ca, atunci cand m-am apucat de tenis, Mos Nicolae nu-mi aducea rachete", spune Nastase, care crede ca in ziua de azi nu se mai respecta prea mult aceasta traditie: "Nu se mai tine asa de mult sarbatoarea asta. Dar, acum, normal ca o portocala ar fi foarte putin. Copiii din ziua de azi cer calculatoare, jocuri, telefoane. Nu se compara. Copiii mei sunt inca mici, cred in Mos Nicolae si se duc sa se uite in ghetute".

Romania Libera: Concediul maternal ramane de doi ani Concediul maternal va ramane de doi ani, insa nu s-a stabilit care va fi cuantumul indemnizatiei. Acestea sunt hotararile luate de Coalitia de guvernare in sedinta de duminica seara, de la Palatul Victoria. "Consensul pentru durata de doi ani a concediului maternal si plafonul minimal de 600 de lei a fost unanim. In cazul plafonului maximal ramane ca maine (luni - n.r.) dimineata Coalitia sa decida, pentru ca ministrul Muncii a venit cu calculele proprii, noi cu altele si urmeaza ca maine dimineata sa se mai verifice calculele, sa se mai analizeze si sa se ia o decizie", au precizat surse oficiale.

Evenimentul Zilei: Romanul care le-a suflat in ureche celor doi Kim Barbatul de 76 de ani arata cu degetul spre o panza pe care sunt asezate, pe verticala, sapte ideograme. Apasata si de nepatruns, caligrafia vine de departe, din peninsula care a ridicat recent pulsul omenirii, obligand-o sa se gandeasca la razboi si la moarte. E o dedicatie, ne lamureste gazda: "Primul semn inseamna «odata», al doilea «harnic», al treilea «cer», al patrulea «dedesubt », al cincilea e negatie, al saselea «dificil», iar ultimul «treaba ». Cum se citeste? Mot a mot, «odata ce muncesti sub cer, nu exista o treaba dificila». Pe romaneste, «daca pui osul, totul e posibil»".

Jurnalul National: Romi, tigani sau BMW-uri? Aterizati la Roma sau Paris ca romi au decolat spre Romania ca tigani. Confuzia post-revolutionara a fost utila, numai ca fraierii cu turnulete si-au batut joc de ea. Vreo doi ani in urma, un tigan cam la 50 de ani, plecat prin ’90 din tara, zicea la o emisiune tv ca tiganii destepti chiar au devenit europeni, si-i doare-n-BMW-uri ca le spui tigani sau romi. Omul povestea asa: la revolutie ne-am dat discriminati in tara, asa ca in Germania ne-au primit cu bratele deschise. Prea deschise, fiindca in timpul asta, ii cautam prin buzunare. Le-am umblat si prin case. Nemtalaii erau uluiti de ce li se intampla. N-aveau ce sa ne faca, aveau niste legi blegi de te umfla rasul. A durat vreo doi ani pana si-au dat seama si au inasprit legile. Atunci, cine a vrut sa fie om s-a dat pe brazda. Cine nu, a tinut-o pe furat si cersit. Eu m-am lecuit de prostii. Azi am o afacere buna la München, sunt cetatean german, ma apara legile germane si le respect.

Citește și
PDL
Schimbarea la fata a PDL-ului. Renunta la portocaliu si trece la camuflaj
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Adevarul: Razboiul lui Vadim Tudor cu Adrian Paunescu Corneliu Vadim Tudor si Adrian Paunescu n-au fost mereu „frati siamezi“. In 1999, PRM-istul l-a facut albie de porci pe poetul de la Barca. S-au luat de la Sorin Ovidiu Vintu si Dan Voiculescu. „Adrian Paunescu e sluga la W: Vintu si Voiculescu!“. Asa scria in vara anului 1999 Corneliu Vadim Tudor in saptamanalul „Romania Mare“. Cu toate ca popularitatea lui a scazut mult in ultimul deceniu, Corneliu Vadim Tudor inca viseaza sa fie presedinte al Romaniei. PRM-istul, care abia ce a implinit 61 de ani, crede ca ar fi principalul favorit la scaunul de la Cotroceni daca alegerile ar avea loc maine. Estimeaza ca ar primi 27% din sufragii, urmat la mare distanta de Victor Ponta, cu 23%.

Ziarul Financiar: Nicolae Danila, cel mai bogat bancher roman, a ajuns la 21 mil. euro active lichide. Cum se apara de risc: are conturi la 15 banci Bancherul Nicolae Danila, fost presedinte executiv al BCR, in prezent membru in Consiliul de Administratie al BNR, si-a sporit averea lichida cu aproape doua milioane de euro in perioada iunie - octombrie, activele sale financiare ajungand la circa 20,8 mil. euro, potrivit declaratiei de avere din 26 octombrie.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Boagiu promite 430 km de autostrada pana in 2013. Udrea vrea mai mult!
Boagiu promite 430 km de autostrada pana in 2013. Udrea vrea mai mult!

Anca Boagiu anunta lansarea unor proiecte de infrastructura cu finalitate in 2013 - 2015, implicand construirea a 190 de kilometri de autostrazi in urmatorii trei ani, pe langa cei 243 km de autostrada programati a se finaliza in urmatorii doi ani.

Schimbarea la fata a PDL-ului. Renunta la portocaliu si trece la camuflaj
Schimbarea la fata a PDL-ului. Renunta la portocaliu si trece la camuflaj

Constienti de imaginea negativa pe care o au in randul electoratului, democrat-liberalii incep testarea pietei pentru rebranduire. Culoarea simbol e eliminata de pe afise, in timp ce candidatii sunt prezentati ca neavand nicio legatura directa cu PDL.

Tara tunurilor! Schema completa a fraudei de 60 milioane €
Tara tunurilor! Schema completa a fraudei de 60 milioane €

Arestarea afaceristului libanez Said Baaklini, dar si retinerea directorului executiv al societatii UCM Resita, Adrian Preda, dezvaluie cat de minutios a fost pus la punct mecanismul prin care libanezul a demarat una dintre cele mai mari fraude.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.