Cum vor arata statiunile montane in 2013, dupa o investitie de 65 mil. euro

Valea Prahovei

Pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), MDRT va investi 65 de milioane de euro in refacerea sau constructia infrastructurii necesare in Valea Prahovei, Brasov si Poiana Brasov.

Gandul: "Lucrarile din Poiana or sa inceapa anul viitor, deocamdata am facut doar delimitarea si decopertarea terenului pentru lac. La primavara incepem in forta toate lucrarile, care trebuie sa fie gata pana in toamna lui 2012, cel mai tarziu", mai adauga edilul, schitand apoi si "imaginea finala" a statiunii, la terminarea investitiilor:
•69,5 hectare suplimentare de teren "mobilizate" pentru largirea si reabilitarea partiilor existente, in lungime totala de 13,8 km;
• 5,3 km de partii noi, cu o suprafata totala de alte 10 hectare; •un lac artificial la 1500 de metri altitudine, cu o suprafata de 2,8 hectare si o capacitate de 150000 de metri cubi, "pe care vara l-am putea folosi si pentru ceva agrement";
•16 kilometri de conducte de apa, 236 de lancii, 46 de tunuri cu elice si 9 instalatii hibride pentru inzapezirea artificiala;

Romania Libera: Bucuresti-Constanta: cu Mocanita si in 2011 Desi a avut zece ani la dispozitie pentru a repara cei 225 kilometri de cale ferata dintre Bucuresti si Constanta, in 2000 fiind semnat contractul de finantare cu UE pentru repararea liniei, Ministerul Transporturilor nu va reusi sa termine lucrarile nici anul viitor. Calendarul initial prevedea definitivarea lucrarilor in acest an, insa intr-un proiect de act normativ ministerul estimeaza ca lucrarile vor continua si anul viitor. Daca pe tronsoanele Bucuresti Nord-Bucuresti Baneasa (5 km), Baneasa-Fundulea (35 km) si Fetesti-Constanta (79 de kilometri) lucrarile de reparatie sunt aproape terminate, iar trenurile pot circula cu pana la 140 km/ora, pe aproape jumatate din intreaga distanta, adica intre Fundulea si Fetesti (104 kilometri), lucrarile sunt definitivate in proportie de 50%.

Evenimentul ZileiEolienele au prins avant: un miliard de euro "se invarte" in Dobrogea Dupa ani intregi de tatonari si de discutii, anul 2010 marcheaza un salt spectaculos in domeniul energiei eoliene pe plan local. Peste 560 MW s-au ridicat deja in Dobrogea anul acesta, un record impresionant, daca ne gandim ca la finele lui 2009 figuram pe harta producatorilor de energie din vant cu doar 14 MW instalati. In total, aceste proiecte au atras circa un miliard de euro, adica mai bine de o treime din investitiile straine directe din Romania preconizate pentru anul acesta.

Jurnalul National: Spaga din parcarea Internelor Omul de afaceri galatean Catalin Constantin Chelu si partenerii sai Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu si Stefan Nitache Badea au fost arestati pentru 29 de zile prin mandatele emise duminica dimineata de magistratii Tribunalului Bucuresti. Catalin Chelu a fost prins vineri in flagrant delict dupa ce i-a oferit se­cretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu suma de 212.850 de lei (echivalentul a aproximativ 50.000 de euro), pentru solutionarea favorabila a dosarelor penale in care el si complicii sai sunt cercetati.

Citește și
Mall cultural
Mutarea cartilor in noul "mall cultural" costa cat 7 km de autostrada!
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Adevarul: Cancer: boala sistemului agraveaza boala omului In Romania, peste 420.000 de persoane au cancer, conform statisticilor pe care le detin asociatiile bolnavilor. Pe primele locuri la incidenta se situeaza cancerul de san, colo-rectal si de plaman. Nu toti bolnavii ajung sa urmeze un tratament, pentru ca nu au bani. Mai putin de un sfert din numarul total intra in Programul National de Oncologie.

Ziarul Financiar: Cea mai mare salvare din istoria lumii: 120 de miliarde de euro pentru Irlanda, ingenuncheata de propriile banci Irlanda, "tigrul celtic" din anii '90, nu poate opri derapajul creditelor neperformante. Va primi un imprumut urias, estimat la circa 120 mld. euro, adica 75% din PIB, de la UE si FMI. Criza a fost provocata de incercarea de a acoperi hemoragia de zeci de miliarde de euro a bancilor irlandeze de catre stat. Ministrul irlandez de finante anunta ieri seara ca va propune guvernului sa apeleze la sprijinul financiar al UE si FMI, punand capat unei saptamani de rezistenta.guvernului

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Razboi in subteran Udrea-Blaga. Vezi cum arata harta puterii in PDL
Razboi in subteran Udrea-Blaga. Vezi cum arata harta puterii in PDL

Lupta Blaga-Udrea pentru putere in partid a trecut, in ultimele luni, in primplanul alegerilor din organizatiile interne democrat-liberale. Alegerile la baza partidului merg greoi din cauza disputelor la nivel local.

Mutarea cartilor in noul
Mutarea cartilor in noul "mall cultural" costa cat 7 km de autostrada!

Lucrarile la noua cladire a Bibliotecii Nationale a Romaniei sunt aproape de final: urmeaza complicatul proces de transferare a cartilor, care, in cazul colectiilor rare, va fi de-a dreptul spectaculos, presupunand si eforturi financiare deosebite.

Afla cum poti deveni patron, scolit pe bani europeni
Afla cum poti deveni patron, scolit pe bani europeni

Cursurile vor fi organizate la Scoala de Studii Antreprenoriale si Manageriale. La finalul cursurilor, care dureaza 18 luni, cel putin 80% dintre cursanti vor incepe o noua afacere, de la zero, creand locuri de munca.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.