Mutarea cartilor in noul "mall cultural" costa cat 7 km de autostrada!

Mall cultural

Lucrarile la noua cladire a Bibliotecii Nationale a Romaniei sunt aproape de final: urmeaza complicatul proces de transferare a cartilor, care, in cazul colectiilor rare, va fi de-a dreptul spectaculos, presupunand si eforturi financiare deosebite.

Gandul: Cartile din Biblioteca Nationala, situate in 11 locuri diferite din Capitala, sunt partial impachetate, gata de a fi mutate in impozanta cladire comunista rebranduita de vizavi de Tribunalul Municipiului Bucuresti. Cititorii s-au imputinat, in comparatie cu anii trecuti, pentru ca numeroase publicatii nu mai pot fi consultate, asteptand, in cutii, sa ajunga la noua destinatie. Actualul sediu central, devenit nein­capator si impropice depozitarii colec­tiilor bibliotecii, este dezolant de pustiu: doar cativa cititori, majori­tatea in varsta, dar si unii studenti, mai merg in salile de lectura. Lucrurile se vor schimba, insa, radical, promite direc­toarea Bibliotecii, viitorul sediu beneficiind de toate facilitatile moderne pentru atragerea publicului: cafenele, restaurante, librarii, sali de expozitii, un muzeu al cartii, servicii de fotocopiere, parcari spatioase.

Romania Libera: Djuvara: "Romania a ramas in urma si fiindca e ortodoxa" Istoricul Neagu Djuvara spune ca, daca ar avea cu 20 de ani mai putin, ar can­di­da la presedintia Romaniei si si-ar asuma ca principal obiectiv readucerea Basarabiei intre granitele tarii. Crede insa ca e prea tarziu sa se mai apuce de politica activa si observa ca printre cauzele ramanerii in urma a Romaniei se numara si apartenenta ei la ortodoxie, plus argumente prin care demonstreaza cum si cand s-au asezat liderii romani „cu fundul in doua luntrii".

Evenimentul Zilei: "Rabla": sanctiuni pentru dealerii care nu dau masinile Producatorii si importatorii de autoturisme care nu-si vor onora comenzile fata de clientii care-si achizitioneaza masini noi prin programul "Rabla" vor fi obligati sa se achite de aceasta datorie in maximum trei luni de la data expirarii programului. In plus, dealerii vor trebui sa suporte contravaloarea tichetului sau a tichetelor depuse de cel cu care au incheiat contractul.

Jurnalul National: Guvernul Boc: sarac si fudul Executivul promite cresteri salariale de 43% “in urmatorii ani”, desi pentru 2011 nu are bani nici macar sa duca salariile la nivelul din iunie. Proiectul Legii salarizarii unitare spune ca anul viitor salariul de baza va creste cu 15% in sectorul public, dar ca in aceste conditii tot va fi cu 13,75% sub nivelul de la inceputul lui 2009. In plus, posturile vor fi inghetate in continuare in sectorul bugetar, deoarece iesirea din recesiune “se dovedeste inceata”, mai motiveaza Executivul, care intentioneaza ca noul nivel al salarizarii sa fie modificat din nou pana la finele anului viitor.

Citește și
Sorin Blejnar, directorul ANAF
Guvernul infiinteaza politia fiscala. Inspectorul verifica de unde ai cash
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Adevarul: Hoti si vardisti la capataiul interlopului Inmormantarea lui Gheorghe Mararu, ucis duminica intr‑un bar din centrul orasului Piatra Neamt, a fost un adevarat spectacol. Camatarul a fost dus la groapa in acorduri de fanfara cu alai de sute de persoane. Ceremonia a fost supravegheata de zeci de politisti. Rude, apropiati si curiosi au tinut sa puna o floare pe sicriul interlopului impuscat la Piatra Neamt. Inca de la primele ore ale diminetii, curtea casei parintilor lui Mararu din orasul Roznov a devenit neincapatoare. In jur de 600 de oameni au participat la inmormantarea camatarului.

Ziarul Financiar: Brokerii se bat pe banii Bursei. In joc sunt profiturile record din 2007 Un grup de actionari a propus conducerii Bursei de Valori Bucuresti reducerea capitalului social cu circa 9 milioane de euro, echivalentul lichiditatilor de care dispune principalul operator bursier de pe piata locala de capital, si distribuirea sumei catre cei 850 de actionari. Daca propunerea va fi discutata si aprobata de actionari, Bursa ar ramane fara bani de investitii. Brokerii care sustin propunerea isi motiveaza demersul prin faptul ca Bursa tine de cativa ani acesti bani la banca si nu a realizat investitii semnificative in ultimii ani, in timp ce multe societati de brokeraj se zbat sa supravietuiasca.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Razboi in subteran Udrea-Blaga. Vezi cum arata harta puterii in PDL
Razboi in subteran Udrea-Blaga. Vezi cum arata harta puterii in PDL

Lupta Blaga-Udrea pentru putere in partid a trecut, in ultimele luni, in primplanul alegerilor din organizatiile interne democrat-liberale. Alegerile la baza partidului merg greoi din cauza disputelor la nivel local.

Guvernul infiinteaza politia fiscala. Inspectorul verifica de unde ai cash
Guvernul infiinteaza politia fiscala. Inspectorul verifica de unde ai cash

Incepand cu 1 ianuarie 2011, orice persoana fizica "cu un nivel de trai mult peste veniturile pe care le declara" va fi controlata de Fisc, a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Afla cum poti deveni patron, scolit pe bani europeni
Afla cum poti deveni patron, scolit pe bani europeni

Cursurile vor fi organizate la Scoala de Studii Antreprenoriale si Manageriale. La finalul cursurilor, care dureaza 18 luni, cel putin 80% dintre cursanti vor incepe o noua afacere, de la zero, creand locuri de munca.

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.