Criza?! Cel mai mare venit al unui roman in 2010: trei milioane de euro!

Bani

Cele mai mari venituri declarate in 2010 de o persoana fizica din Bucuresti, pentru anul anterior, au fost obtinute din drepturi de proprietate intelectuala, in suma de 12,73 milioane de lei, insemnand circa 3 milioane de euro.

Capital: Potrivit informatiilor furnizate Capital de catre Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti, cele mai mari zece venituri nete declarate anul trecut, pentru 2009, in Capitala au fost:
1. 12,73 milioane lei din drepturi de proprietate intelectuala
2. 12,27 milioane lei din avocatura
3. 7,64 milioane lei din avocatura
4. 7,64 milioane lei din avocatura
5. 7,47 milioane lei din avocatura

Romania Libera: Cine a suspendat autostrada lui Oprescu Inainte de a fi „suspendata" pe cerul Capitalei, autostrada lui Oprescu, mai precis licitatia pentru studiul de fezabilitate, a fost suspendata de institutiile statului ca urmare a neregulilor din licitatie. Beneficiarii sunt nimeni altii decat angajati ai primariei, ale caror firme au fost date castigatoare ale contractului. Anuntata cu surle si trambite in 2008 ca minunea suspendata ce va strabate semet Bucurestiul pe directia nord-sud si care va rezolva problema circulatiei, autostrada primarului general al Capitalei a sfarsit 2010 prost. In ultimele zile ale lunii decembrie, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a obligat primaria lui Oprescu sa renunte la intentia acesteia de a acorda contractul de realizare a planurilor de urbanism zonale (PUZ) si a studiilor de fezabilitate (SF) aferente autostrazii unui consortiu de firme, ce avea printre actionari angajati ai primariei.

Gandul: Unde pot munci romanii in tarile exotice: insotitor de zbor in Dubai, psihiatru in Caraibe si inginer in minele de diamante din Africa Eticheta de "capsunari" pusa uneori nemeritat pe romanii plecati la munca in Europa in ultimii ani incepe sa fie inlocuita de cea de specialist in tarile exotice. Mii de posturi pentru cei care doresc sa lucreze in tarile din jurul Golfului Persic, in Africa, Australia sau America Centrala sunt disponibile pe site-urile romanesti de recrutare. O buna parte se adreseaza specialistilor cu studii tehnice, medii si superioare. "Nici cererea nu se lasa asteptata. In primele zile din 2011, aplicarile si implicit interesul public pentru locurile de munca in strainatate au crescut cu 400%", a declarat pentru gandul Catalin Stefanescu, managing director Tjobs.ro - portal pe care sunt postate ofertele de angajare in strainatate a peste 400 de agentii de recrutare.

Adevarul: Directorii din companiile de stat revin la salariile nesimtite de 20.000 de lei "Directorii generali si reprezentantii statului in aceste Consilii de Administratie primesc indemnizatii in cuantumurile stabilite pentru 2010 pana cand vor fi aprobate de catre Guvern bugetele de venituri si cheltuieli pentru 2011. Ministrii, in activitatea lor cotidiana, actioneaza in baza unui mandat primit din partea Guvernului. Daca nu isi respecta acest mandat sau daca il incalca platesc cu functia. La fel si reprezentantii statului in cadrul Consiilor de Administratie al acestor operatori economici actioneaza de fiecare data pentru fiecare decizie pe care o iau in baza unui mandat. Acest mandat a fost conferit in aceasta seara prin memorandum", a spus Ioana Muntean Memorandumul nu are puterea unei legi, astfel ca ramane la latitudinea companiilor sa mentina salariile taiate.

Citește și
Oameni pe strada
Romanii, din ce in ce mai putini. In 2050 vom fi 15 milioane!
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Jurnalul National: Imobiliarele au ajuns la fundul sacului Piata constructiilor va atinge nivelul minim in acest an, considera reprezentantii firmelor de profil. Mentinerea pietei in 2011 la nivelul din 2010 reprezinta un scenariu optimist, considera presedintele ARACO, Laurentiu Plosceanu. Valoarea pietei a fost sub 10 miliarde de euro in 2010 si este greu de crezut ca se va mai mentine la acest nivel in acest an. Dupa caderea pietei imobiliare si inghetarea santierelor, constructorii au trait doar din lucrarile de reparatii si acest lucru se va intampla si-n 2011.

Ziarul Financiar: Cine nu vrea sa i se aplice OUG50 are doua luni sa aleaga Clientii cu credite in derulare care nu vor sa li se aplice prevederile Ordonantei 50/2010, prin care se transparentizeaza costul finantarii, mai au 53 de zile in care pot notifica bancii ca denunta actele aditionale. Renuntarea la aplicarea Ordonantei 50 ar insemna intoarcerea la forma initiala a contractului. Ar putea fi tentati de o asemenea alternativa clientii care considera ca pot ajunge la conditii mai bune atacand in instanta anumite clauze pe care le considera abuzive din contractele initiale.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Vesti bune de la FMI: luam banii si incheiem un nou acord
Vesti bune de la FMI: luam banii si incheiem un nou acord

Romania incepe relatia cu FMI din acest an cu dreptul. Exista semnale ca boardul Fondului va aproba maine ultimul raport despre Romania si ca ne va acorda urmatoarea transa din imprumut, cea de-a saptea, in valoare de 900 milioane euro.

Romanii, din ce in ce mai putini. In 2050 vom fi 15 milioane!
Romanii, din ce in ce mai putini. In 2050 vom fi 15 milioane!

Pe masura ce populatia planetei va creste, cea a Romaniei va scadea, astfel incat cei care ne vor numara in 2050 se vor opri la 15, maximum 16 milioane, in comparatie cu 21,4 milioane cati sunt acum.

Cine va conduce lumea peste 20 de ani? 10 tineri care vor reforma politica
Cine va conduce lumea peste 20 de ani? 10 tineri care vor reforma politica

Fiecare politician vorbeste despre construirea unui viitor mai bun. Dar cine va reimparti sferele de putere in acel viitor? Cu siguranta viitorul apartine tinerilor, care doresc sa schimbe si sa repare tot ce astazi s-a facut gresit!

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.