Criza?! Cel mai mare venit al unui roman in 2010: trei milioane de euro!
Cele mai mari venituri declarate in 2010 de o persoana fizica din Bucuresti, pentru anul anterior, au fost obtinute din drepturi de proprietate intelectuala, in suma de 12,73 milioane de lei, insemnand circa 3 milioane de euro.
Capital: Potrivit informatiilor furnizate Capital de catre Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti, cele mai mari zece venituri nete declarate anul trecut, pentru 2009, in Capitala au fost:
1. 12,73 milioane lei din drepturi de proprietate intelectuala
2. 12,27 milioane lei din avocatura
3. 7,64 milioane lei din avocatura
4. 7,64 milioane lei din avocatura
5. 7,47 milioane lei din avocatura
Romania Libera: Cine a suspendat autostrada lui Oprescu Inainte de a fi „suspendata" pe cerul Capitalei, autostrada lui Oprescu, mai precis licitatia pentru studiul de fezabilitate, a fost suspendata de institutiile statului ca urmare a neregulilor din licitatie. Beneficiarii sunt nimeni altii decat angajati ai primariei, ale caror firme au fost date castigatoare ale contractului. Anuntata cu surle si trambite in 2008 ca minunea suspendata ce va strabate semet Bucurestiul pe directia nord-sud si care va rezolva problema circulatiei, autostrada primarului general al Capitalei a sfarsit 2010 prost. In ultimele zile ale lunii decembrie, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a obligat primaria lui Oprescu sa renunte la intentia acesteia de a acorda contractul de realizare a planurilor de urbanism zonale (PUZ) si a studiilor de fezabilitate (SF) aferente autostrazii unui consortiu de firme, ce avea printre actionari angajati ai primariei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gandul: Unde pot munci romanii in tarile exotice: insotitor de zbor in Dubai, psihiatru in Caraibe si inginer in minele de diamante din Africa Eticheta de "capsunari" pusa uneori nemeritat pe romanii plecati la munca in Europa in ultimii ani incepe sa fie inlocuita de cea de specialist in tarile exotice. Mii de posturi pentru cei care doresc sa lucreze in tarile din jurul Golfului Persic, in Africa, Australia sau America Centrala sunt disponibile pe site-urile romanesti de recrutare. O buna parte se adreseaza specialistilor cu studii tehnice, medii si superioare. "Nici cererea nu se lasa asteptata. In primele zile din 2011, aplicarile si implicit interesul public pentru locurile de munca in strainatate au crescut cu 400%", a declarat pentru gandul Catalin Stefanescu, managing director Tjobs.ro - portal pe care sunt postate ofertele de angajare in strainatate a peste 400 de agentii de recrutare.
Adevarul: Directorii din companiile de stat revin la salariile nesimtite de 20.000 de lei "Directorii generali si reprezentantii statului in aceste Consilii de Administratie primesc indemnizatii in cuantumurile stabilite pentru 2010 pana cand vor fi aprobate de catre Guvern bugetele de venituri si cheltuieli pentru 2011. Ministrii, in activitatea lor cotidiana, actioneaza in baza unui mandat primit din partea Guvernului. Daca nu isi respecta acest mandat sau daca il incalca platesc cu functia. La fel si reprezentantii statului in cadrul Consiilor de Administratie al acestor operatori economici actioneaza de fiecare data pentru fiecare decizie pe care o iau in baza unui mandat. Acest mandat a fost conferit in aceasta seara prin memorandum", a spus Ioana Muntean Memorandumul nu are puterea unei legi, astfel ca ramane la latitudinea companiilor sa mentina salariile taiate.
Jurnalul National: Imobiliarele au ajuns la fundul sacului Piata constructiilor va atinge nivelul minim in acest an, considera reprezentantii firmelor de profil. Mentinerea pietei in 2011 la nivelul din 2010 reprezinta un scenariu optimist, considera presedintele ARACO, Laurentiu Plosceanu. Valoarea pietei a fost sub 10 miliarde de euro in 2010 si este greu de crezut ca se va mai mentine la acest nivel in acest an. Dupa caderea pietei imobiliare si inghetarea santierelor, constructorii au trait doar din lucrarile de reparatii si acest lucru se va intampla si-n 2011.
Ziarul Financiar: Cine nu vrea sa i se aplice OUG50 are doua luni sa aleaga Clientii cu credite in derulare care nu vor sa li se aplice prevederile Ordonantei 50/2010, prin care se transparentizeaza costul finantarii, mai au 53 de zile in care pot notifica bancii ca denunta actele aditionale. Renuntarea la aplicarea Ordonantei 50 ar insemna intoarcerea la forma initiala a contractului. Ar putea fi tentati de o asemenea alternativa clientii care considera ca pot ajunge la conditii mai bune atacand in instanta anumite clauze pe care le considera abuzive din contractele initiale.