Cine va conduce lumea peste 20 de ani? 10 tineri care vor reforma politica

Manuela D'Avila

Fiecare politician vorbeste despre construirea unui viitor mai bun. Dar cine va reimparti sferele de putere in acel viitor? Cu siguranta viitorul apartine tinerilor, care doresc sa schimbe si sa repare tot ce astazi s-a facut gresit!

Romania Libera: 1. Manuela D'Avila Brazilia
Manuela (29) a fost aleasa pentru prima data in congres cand avea doar 25 de ani. In 2010, a fost realeasa cu o jumatate de milion de voturi, lucru fara precedent pentru o femeie. S-a implicat in politica in perioada studentiei, cand invata jurnalismul. Apoi s-a alaturat Partidului Comunist din Brazilia, pentru ca „era cel mai bine organizat". Ea lupta pentru liberalizarea internetului, pentru problemele minoritatilor sexuale, dar si pentru educatie.
2. Kirill Schitov, Rusia
Kirill (25), membru al Dumei din 2009 si fost lider al gruparii tinerilor pro-Kremlin, este considerat cel mai de succes tanar politician rus. Euforia anilor '90 l-a indemnat si pe el sa se intereseze de politica acesta devenind activ ca student la Relatii Internationale. Impreuna cu grupul lui,care mai tarziu va deveni aripa de tineret a Rusiei Unite (partidul lui Putin), a organizat si participat la manifestatii de strada, precum campania impotriva fumatului, dar i-a si vanat pe jurnalistii care scriau impotriva miscarii. Schitov se declara pentru o „modernizare conservatoare" si crede ca Rusia este deja o democratie.

Gandul: Cat mai valoreaza locuinta ta. Harta preturilor din marile orase in 2011 O casa cumparata ieftin in 2010 este deja o afacere proasta. Proprietarii de imobile au inceput anul cu superoferte. Spre exemplu, "Cenusareasa" pietei de profil din Bucuresti, o garsoniera de 16 metri patrati din Pieptanari, a fost vanduta anul trecut pentru 25.000 de euro si a reprezentat cea mai ieftina proprietate rezidentiala tranzactionata in Capitala, potrivit portalului magazinuldecase.ro. In prezent insa, proprietarul unei garsoniere similare ca zona si suprafata vrea sa o dea pentru numai 8.700 de euro. Iar anunturile de vanzare pentru apartamente monocamerale mai ieftine de 20.000 de euro sunt tot mai numeroase: Rahova (10.800 de euro), Pantelimon (17.300 de euro), 1 Decembrie (20.000 de euro), Drumul Taberei (20.000 de euro), conform anuntul. ro. Tendinta descendenta este vizibila la nivel national.

Evenimentul Zilei: Zece legi noi care vor afecta Sanatatea in 2011 In acest an, vom avea card de sanatate, mai putine internari in spitale, coplata la medicul de familie, medicul specialist si la investigatii medicale. Planurile anuntate pentru sistemul de sanatate in acest an aduc cheltuieli mai mari pentru multi romani, insa ar trebui sa aduca si mai multa ordine in cheltuirea banilor publici. Primii asigurati isi vor primi cardul de sanatate de la jumatatea acestui an, se va revizui pachetul de servicii asigurate de stat in sistemul medical cu asistenta Bancii Mondiale, iar 10 la suta din internarile in spitale trebuie reduse.

Jurnalul National: Un WikiLeaks pentru linistea licuriciului mare Traian Basescu: familie, ave­­re, vulnerabilitati si controverse. Pe lista se regasesc deo­potriva greseli din trecut, dar si persoane apropiate. Ele­na Udrea si Mircea Ba­ses­cu sunt doar doua exemple Date financiare, de sanatate si biometrice, date despre vulnerabilitatea si personalitatea liderilor romani. Informatii pe care diplomatii ameri­cani aflati la Bucuresti trebuia sa le stranga si sa le verse departamentului de Stat american, potrivit unei note diplomatice obtinute si publicate anul trecut de WikiLeaks. Pentru a-i lasa pe diplomatii americani sa se ocupe de treburile cu adevarat importante, Jurnalul National le da americanilor o mana de ajutor. Printr-un simplu click pe Google a strans o multime de informatii, conturand o scurta biografie a celui mai important om politic, nr. 1 in stat, de la locul nasterii, familie, avere pana la vulnerabilitati. In plus, americanii pot afla, daca nu au facut pana acum, cu cine compara Traian Basescu SUA si liderii ei si care e filosofia unei re­la­tii de succes cu una din superpute­rile lumii.

Citește și
Autostrada Transilvania
Va mai mira? In 2011 am putea avea 0 kilometri de autostrada
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Adevarul: Cersetorul milionar de pe strazile Timisoarei a cumparat o plasma unui barman si s-a relaxat la SPA Radulescu Ion cerseste pe strazile Timisoarei. Cei care il cunosc ii spun „Pisica". Asta e porecla lui. Mai jos e povestea lui. Una care spune ca aparentele inseala mai mereu. Nu a avut o viata usoara, fara parinti, abandonat de la nastere. A crescut la orfelinat, in Banatul Montan, in Caransebes. Cand a sarbatorit majoratul a fost dat afara din orfelinat. Nu se tin acolo orfani peste 18 ani. Inca de mic a inceput singur sa-si castige banii din cersit si din spalatul parbrizelor in intersectii. Primeste si acum bani de la bisnitarii din Piata 700 si haine „de la tigani". Din cauza faptului ca nu are o locuinta, face cadouri barmanilor si vanzatorilor de la magazinele din Gara de Nord. Isi permite sa le cumpere pachete de tigari, sa le plateasca meniuri copioase. Totul pentru ca ei sa il lase sa doarma in local, pe timp de noapte.

Ziarul Financiar: Cu scumpirile de la 1 ianuarie, benzina a spart pragul de 5 lei pe litru in majoritatea statiilor Din prima zi a acestui an, litrul de benzina a spart pragul psihologic de 5 lei in majoritatea statiilor de alimentare cu carburanti operate de marii jucatori din industria petrolului. Astfel, intr-un an in care cuvintele de ordine au fost majorari de taxe, taieri de salarii sau concedieri, litrul de benzina costa de la 1 ianuarie 2011 cu 24% mai mult, in timp ce litrul de motorina era cu 28% mai costisitor fata de prima zi din 2010. Intre timp au avut loc aproximativ 30 de cresteri de pret.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Romanii, din ce in ce mai putini. In 2050 vom fi 15 milioane!
Romanii, din ce in ce mai putini. In 2050 vom fi 15 milioane!

Pe masura ce populatia planetei va creste, cea a Romaniei va scadea, astfel incat cei care ne vor numara in 2050 se vor opri la 15, maximum 16 milioane, in comparatie cu 21,4 milioane cati sunt acum.

Va mai mira? In 2011 am putea avea 0 kilometri de autostrada
Va mai mira? In 2011 am putea avea 0 kilometri de autostrada

Anul in curs risca sa fie inca unul in care romanii sa nu beneficieze de kilometri noi de autostrada. Aceasta, in pofida promisiunilor si a banilor platiti statului pentru carburanti, rovinieta si taxe pe masini.

Asteptari si sperante noi. Ce vine peste romani in 2011?
Asteptari si sperante noi. Ce vine peste romani in 2011?

Anul 2011 se anunta plin de incertitudine pentru romanii bugetari, dar ceva mai bun pentru cei din mediul privat. In timp ce grosul disponibilizarilor bugetarilor se amana pentru acest an, multe firme intra in 2011 cu personalul mult subtiat.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou
Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

În urmă cu puțin timp a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.