Pentru un nou inceput. SUA ofera 150 milioane de dolari pentru Egipt

Egipt

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton a anuntat ca Statele Unite vor oferi un ajutor in valoare de 150 de milioane de dolari Egiptului, pentru a sustine tranzitia politica aflata in curs, economia si oamenii.

Reuters: "Sunt bucuroasa sa anunt ca vom acorda 150 de milioane de dolari Egiptului, pentru a sustine tranzitia politica si relansarea economiei", a declarat sefa diplomatiei americane. Asta dupa ce presedintele egiptean, Hosni Mubarak, a predat puterea armatei, la 11 februarie, cand a demisionat, la presiunea manifestantilor.

Consiluiul Suprem al Fortelor Armate a insarcinat Guvernul sa isi continue activitatea pentru a gestiona afacerile curente ale tarii, pana la formarea unui nou Guvern.

Discovery.com: O statuie a faraonului Akhenaton, furata din muzeul din Cairo, gasita langa un container de gunoi In timpul protestelor violente de la Cairo, hotii au reusit sa patrunda in muzeu si sa fure mai multe piese de mare valoare. Un adolescent de 16 ani a gasit statuia lui Akhenaton in apropierea unui container de gunoi din Piata Tahrir, a declarat Zahi Hawass, seful serviciului de Antichitati. "Statuia, una dintre cele mai frumoase ale lui Akhenaton, evidentiaza talentul artistilor egipteni de la acea vreme", precizeaza Hawass. Faraonul Akhenaton a condus Egiptul in urma cu aproximativ 3.400 de ani, in dinastia a 18-a.

The Telegraph: Silvio Berlusconi, impotriva acuzatiilor "bunga-bunga" Berlusconi este acuzat ca ar fi platit serviciile sexuale ale unei tinere marocane, Karima El Mahroug, supranumita Ruby, in perioada februarie-mai 2010, cand era minora, si ca a facut presiuni asupra politiei milaneze pentru a o elibera, dupa arestarea ei pentru un presupus furt, in noaptea de 27 spre 28 mai. In motivarea, citata joi de presa italiana, a deciziei sale de a-l trimite pe Silvio Berlusconi imediat in fata justitiei, o procedura accelerata bazata pe evidenta dovezii, magistratul Cristina di Censo scrie ca "Silvio Berlusconi avea obiectivul evident de a ascunde delictul de raporturi sexuale remunerate cu o minora si dorea sa isi asigure impunitatea, pe care tanara si putin controlabila Karima El Mahroug ar fi putut-o pune in pericol". Din acest motiv a intervenit el la politie cand Ruby a fost arestata, "comitand fara nicio indoiala un abuz in calitatea sa de presedinte al Consiliului".

Citește și
Terra reactor nuclear
Cercetatorii, socati. Miezul Pamantului este un reactor nuclear gigantic?
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

AFPRusia ar putea infiinta un fisier cu amprentele digitale si genetice ale imigrantilor  "Trebuie adoptat un program special al Guvernului pentru a stabili un fisier complet al imigrantilor, incluzand o dactiloscopie si o inregistrare genetica", a declarat Aleksandr Bastrikin. Potrivit oficialului, aceasta masura vizeaza sa reduca numarul infractiunilor comise de straini si, prin urmare, reducerea violentelor rasiste din tara. In 2010, aproximativ 49.000 de infractiuni si delicte au fost comise de cetateni straini in Rusia, a subliniat Bastrikin. Potrivit Comitetului de ancheta, la Moscova, 186.000 de infractiuni si delicte au fost inregistrate, dintre care 12.000 comise de straini. Bastrikin a apreciat ca aceste cifre sunt la originea intensificarii violentelor rasiste.

The Independent: Referendum, la 5 mai, in Marea Britanie pentru schimbarea sistemului electoral Deputatii britanici sunt in prezent alesi prin scrutin uninominal majoritar cu un tur. Referendumul va propune trecerea la un vot alternativ sau vot preferential, un mod de scrutin in care alegatorii claseaza candidatii in ordinea preferintei. Voturile obtinute de candidatul care a primit cele mai putine voturi sunt apoi redistribuite intre candidatii cel mai bine plasati. Reforma sistemului electoral este o revendicare de lunga durata a Partidului Liberal-Democrat, care a facut din aceasta o conditie pentru a participa la guvernare alaturi de conservatori, dupa alegerile din mai 2010. Liberal-democratii reproseaza sistemului actual ca favorizeaza marile partide in detrimentul formatiunilor mai mici, mentinand astfel un sistem bipolar caracterizat de o suprareprezentare a conservatorilor si laburistilor. Adoptarea proiectului de lege este "o etapa importanta pentru reinstaurarea increderii in sistemul nostru politic si face democratia noastra mai justa", a reactionat vicepremierul Nick Clegg, liderul Partidului Liberal-Democrat.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Casca lui Dumnezeu. Dispozitivul care contrariaza lumea stiintifica
Casca lui Dumnezeu. Dispozitivul care contrariaza lumea stiintifica

Profesorul Michael Persinger este inventatorul a ceea ce este cunoscut sub numele de "Casca lui Dumnezeu". Acest dispozitiv este purtat de o persoana si poate transmite variatii electromagnetice lobilor temporali ai creierului.

Cercetatorii, socati. Miezul Pamantului este un reactor nuclear gigantic?
Cercetatorii, socati. Miezul Pamantului este un reactor nuclear gigantic?

Doi oameni de stiinta de la Universitatea din Massachusetts au mers in Italia pentru a studia cele mai rare particule descoperite vreodata, numite geo-nutrioni. Insa au detectat un semnal din interiorul Pamantului asemenea unui reactor nuclear.

Tyche, planeta gigant descoperita in sistemul nostru solar
Tyche, planeta gigant descoperita in sistemul nostru solar

Daca v-ati obinuit cu gandul ca in sistemul nostru solar exista noua planete, Pluto fiind cea mai indepartata, iar Jupiter cea mai mare, cercetatorii de la NASA pretind ca au descoperit o noua planeta, de 5.300 de ori mai mare decat Pamantul.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.