Cercetatorii, socati. Miezul Pamantului este un reactor nuclear gigantic?

Ultima actualizare: 03-11-2012 12:23
Terra reactor nuclear

Doi oameni de stiinta de la Universitatea din Massachusetts au mers in Italia pentru a studia cele mai rare particule descoperite vreodata, numite geo-nutrioni. Insa au detectat un semnal din interiorul Pamantului asemenea unui reactor nuclear.

Daily Galaxy: "Geo-nutrionii" sunt anti-neutroni produsi in straturile adanci de uraniu, potasiu si rubidiu gasite  in rocile vechi din interiorul planetei noastre. Detectorul folosit la depistarea acestor particule se numeste Borexino si este ca o fereastra menita sa ofere o priveliste in interiorul Terrei si sa descrie structura planetei noastre.

"Tot ceea ce am primit din interiorul Pamantului este o informatie noua pentru noi, iar probele de geo-nutrioni trebuie studiate cu atentie", a declarat unul dintre cei doi cercetatori care a participat la experiment. "Informatiile pe care le-am strans si pe care le-am prezentat sunt foarte interesante pentru ca prezinta o noua frontiera. Acesta este doar inceputul. Este nevoie de multa munca pentru a intelege Pamantului si sursa caldurii sale", a continuat el.

BBC News: Mahmoud Ahmadinejad: Protestele din Iran nu duc nicaieri Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca protestele care au izbucnit in Iran nu duc  nicaieri si a jurat ca ii va pedepsi pe organizatorii lor. Presedintele a declarat la televiziunea nationala ca "dusmanii" incearca sa nimiceasca stralucirea natiunii. Doua persoane au fost ucise si zeci de oameni au fost raniti in violentele dintre protestatari si fortele de ordine din Teheran.

BBCBarack Obama considera buna evolutia situatiei din Egipt "Evident ca mai este multa munca de facut in Egipt, dar ce am vazut pana acum este pozitiv", a declarat presedintele american in cadrul unei conferinte de presa la Casa Alba. "Egiptul va avea nevoie de ajutor pentru construirea unor institutii democratice si consolidarea economiei, care a fost afectata de ceea ce s-a intamplat", a declarat el. "Consiliul suprem al fortelor armate este la comanda si a reafirmat ca tratatele cu tari ca Israelul si tratatele internationale vor fi respectate", a adaugat el.

ABC News: Fratii Musulmani vor sa infiinteze un partid politic "Fratii Musulmani cred in libertatea de a forma partide si sunt deci hotarati sa se doteze cu propria formatiune politica", a declarat intr-un comunicat Mohammed Mursi, un membru al biroului politic al fratiei islamiste. "Singurul lucru care impiedica gruparea sa faca acest lucru era legea privind partidele, care interzice infiintarea oricarei noi formatiuni fara acordul Partidului National Democrat (PND)" al fostului presedinte Mubarak, a explicat el. Constitutia egipteana interzice, de altfel, formarea de partide pe baze religioase.

Fox News: Nepotul lui Dalai Lama a murit intr-un accident rutier Un nepot al lui Dalai Lama a murit in nord-estul Floridei luni seara, dupa ce a fost lovit de o masina, in timp ce se deplasa de-a lungul unei autostrazi, in cadrul unui mars pentru Tibet. "Da, din pacate este adevarat", a afirmat Tempa Tshering, un reprezentant al lui Dalai Lama in New Delhi, India. Jigme Norbu, in varsta de 45 de ani, se deplasa de-a lungul unei autostrazi in comitatul Flagler, cand a fost lovit de o masina condusa de Keith O'Dell, a declarat politia rutiera din Florida.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO