Basmul PNL-PC: PIB-ul creste cu 25%

Crin Antonescu PNL

Alianta PSD-PC s-a destramat, iar in locul ei va fi inregistrata azi la tribunal Alianta de Centru-Dreapta. Noua constructie politica nu este sustinuta insa de personalitati marcante ale PNL.

Romania Libera: Protocolul de infiintare a Aliantei PNL-PC a fost semnat de Crin Antonescu si Daniel Constantin, dar noua constructie politica a plecat cu stangul, dat fiind ca voci liberale importante s-au declarat impotriva unei colaborari politice consfiintite la tribunal. Ex-premierul Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban si Adriana Saftoiu s-au pronuntat, in sedinta Dele-gatiei Permanente a PNL, impotriva aliantei cu PC, in timp ce protocolul in sine a strans 14 voturi „contra". „Nu consider ca aceasta alianta aduce vreun plus de valoare PNL. Politica se face cu principii si nu te abati de la ele", si-a explicat pozitia, pentru RL, deputatul Adrian Saftoiu. Si mai dur in aprecieri s-a dovedit Ludovic Orban: „Romania are nevoie sa fie condusa de un partid de constiinta, de caracter, care crede cu adevarat in doctrina pe care o reprezinta si nu de aliante conjuncturale, constituite pentru a da jos pe cineva, fara sa aiba foarte multe elemente in comun". Nici o viitoare alianta cu PSD nu este vazuta cu ochi mai buni de deputatul PNL: „PSD e un partid socialist, nu cred ca face bine Romaniei (...) Nu cred ca printr-o amalgamare impotriva intereselor cetatenilor care se simt reprezentati de PSD si PNL se poate cu adevarat sa se ajunga la o solutie pentru Romania".

Gandul: PSD si PNL - „tigrul si leul”. PC - „sconcsul”. FRAGMENTE DIN SEDINTA FURTUNOASA a liberalilor care a consfintit „mica alianta” anti-Basescu Doar patru liberali din cei peste 150 prezenti au avut curajul sa vorbeasca, luni, de la Delegatia Permanenta, impotriva curentului majoritar si a presedintelui partidului: Calin Popescu-Tariceanu, Ludovic Orban, Adriana Saftoiu si Varujan Vosganian. Conform unor surse din PNL, Crin Antonescu a incercat sa transeze rapid subiectul, spunand doar ca Biroul Politic Central a aprobat unanim alianta cu PC si ca il lasa pe vicele Mihai Voicu sa explice detalii tehnice ale protocolului. "Cred ca inainte de procedura, ar trebui sa discutam de oportunitatea acestei aliante", a intervenit Tariceanu. Fostul premier a sustinut ca alianta nu aduce niciun beneficiu PNL: "Ce nevoie avem de PC, un partid mic, care nu face decat sa se plimbe de la stanga la dreapta?!" Tariceanu a insistat ca nu este necesara o alianta si ca PNL poate continua sa colaboreze ca si pana acum cu PC.

Evenimentul Zilei: Felix, al doilea om in stat. Pretul cerut PNL pentru alianta Potrivit unor surse din PSD, Dan Voiculescu este insa nerabdator sa obtina aceasta functie si a dat semne ca nu este dispus sa astepte pana in 2012. Liderul PC a insistat pe langa Antonescu sa-l sprijine sa ia functia de presedinte al Senatului chiar din aceasta legislatura. Doleanta lui Voiculescu a fost pusa pe tapet si la negocierile desfasurate miercuri intre liderii PSD, PNL si PC, sustin surse social-democrate. Cu acea ocazie, Antonescu i-a cerut lui Ponta ca presedintia Senatului sa fie lasata Aliantei PNL-PC, iar cea a Camerei Deputatilor sa mearga la PSD. Potrivit unor surse participante la negocieri, Voiculescu ar fi intervenit si ar fi cerut sa preia sefia Senatului cat mai repede. Argumentul invocat a fost ca doar astfel poate fi pus in aplicare planul opozitiei de preluare a puterii din mainile lui Basescu.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Banii din roviniete, la bancheri si regii asfaltului
Banii din roviniete, la bancheri si regii asfaltului

Contractele controversate de tip credit-furnizor date in anii trecuti de catre Compania de Autostrazi vor consuma in 2011 banii si asa putini din care trebuie sa se faca intretinererea drumurilor nationale.

Vanghelie
Vanghelie"CARE ESTE" vrea sa cucereasca Washingtonul. Inaintea lui Basescu

Marian Vanghelie pleaca saptamana viitoare la Washington, unde va participa la o conferinta a primarilor din Statele Unite, organizata de Fundatia pentru Apararea Democratiilor. Ambitiile internationale ale lui Vanghelie nu se opresc insa aici.

1,8 kilograme de monede pentru 1,6 litri de benzina
1,8 kilograme de monede pentru 1,6 litri de benzina

Aproximativ 20 de soferi s-au adunat intr-o parcare din Cluj-Napoca dupa care s-au indreptat in coloana catre o benzinarie de pe Calea Turzii si si-au alimentat, pe rand, masinile cu doar cativa litri de combustibil.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.