Autostrada Transilvania - cea mai scumpa! 500 mil. euro pentru 50 kilometri

Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 01:03
Data publicarii: Marti 08 Februarie 2011 02:26
Categorie: Revista Presei
Autostrada Transilvania

CNADNR se antrena inca din 2004 cu milioanele de euro, bani de la bu­get, pentru Autostrada Transilvania. Dincolo de obligatiile politice, compania s-a do­vedit mai mult decat dornica sa isi in­ves­teasca banii in cei 400 de km de autostrada.

Jurnalul National: In sapte ani de contracte semnate cu sarg, din 400 de kilometri au fost inaugurati in jur de 50. Angajata pana peste cap in san­tierele autostrazii Brasov – Bors, com­pania a continuat sa ignore banii eu­ro­peni si sa apeleze cu incredere la banii din buget. Astfel ca, in 2008, CNADNR, total multumita de primul con­tract care se desfasura cu repezi­ciu­ne pe banii nostri, se angaja sa mai faca o autostrada din aceeasi pus­cu­li­ta. Cum prima experienta s-a dove­dit extraordinara, in 2008, CNADNR se angaja sa faca Bucuresti – Ploiesti tot de la buget. Pe banii de la stat, CNADNR cons­­­truieste de altfel cea mai scumpa au­tostrada din istoria proiectelor de in­frastructura – Autostrada Transilvania. Potrivit documentului semnat in luna august 2010, Ministerul Transporturilor are si in acest an drept prioritati cele cateva tronsoane ale autostrazilor facute cu banii ro­ma­nilor. Pentru autostrada construi­ta de Bechtel, CNADNR spera la pro­gre­se pentru tronsonul Suplacu de Barcau – Bors. Pentru cea de-a doua au­tostrada, Bucuresti – Ploiesti, se in­trevad progrese mari din bi­ro­u­ri­le com­paniei, atat pentru portiunea Bucuresti – Moara Vlasiei, cat si pentru Moara Vlasiei – Ploiesti.

Romania Libera: Autostrada Arad s-a proptit in sediul Sanepidului Lucrarile, parte a Coridorului IV de transport pan-european care trebuia definitivata in acest an, s-au oprit deoarece statul nu a reusit sa asigure Directiei Sanitar-Veterinare un nou sediu. Lucrarile de construire a centurii Arad, 12,5 kilometri lungime, nu vor fi definitivate in acest an, dupa cum se prevede in contractul semnat cu constructorii Porr-FCC, ca urmare a faptului ca de doi ani trei institutii ale statului, nu se inteleg. Ministerul Transporturilor, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, subordonata primului, si Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara nu gasesc o solutie pentru mutarea sediului Directiei Sanitar-Veterinare Arad, situata fix pe traseul autostrazii. „Constructorii au amenintat ca, daca problema sediului nu se va rezolva cat de repede, vor face lucrarile pana langa sediul directiei, dupa care se vor opri acolo", ne-au declarat surse din cadrul proiectului, care au solicitat anonimatul. Actualul sediu al DSV Arad este o cladire cu un etaj, care are o suprafata de 809 metri patrati construiti, iar lotul de teren ocupat este de 6.378 metri patrati.

Evenimentul Zilei: Cat de ieftine sunt locuintele executate silit? Pretul unei proprietati imobiliare executate silit de o banca poate parea un chilipir, dar ascunde alte costuri. Executorii judecatoresti nu se ocupa si de evacuarea fostilor proprietari. Internetul abunda de anunturi privind case executate silit, numarul site-urilor care promoveaza asemenea licitatii este in crestere. Dar cat de ieftine sunt aceste proprietati? Cel putin, nu chiar atat de ieftine pe cat par la prima vedere, deoarece, dincolo de pretul proprietatii si al participarii la licitatie, potentialii cumparatori trebuie sa se inarmeze cu foarte multa rabdare, intrucat procedurile de evacuare a vechilor proprietari pot dura de la o luna la cativa ani.

Autostrada Transilvania Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

22 de morti in 5 ani. Minele-mormant din Valea Jiului

22 de morti in 5 ani. Minele-mormant din Valea Jiului

Afacerile cu statul infloresc pentru parlamentarii care sunt la putere

Afacerile cu statul infloresc pentru parlamentarii care sunt la putere

Ingropati de vii! Drama oamenilor care traiesc in gropile din cimitire

Ingropati de vii! Drama oamenilor care traiesc in gropile din cimitire

ziare olandeze

Ironiile unui ziar olandez: Dragi bulgari si romani, felicitari, ati picat la examen

Borcea, facut praf de propriile rude: Relatia cu Alina e teatru

"O femeie nu este implinita decat atunci cand se marita". Cele mai frecvente stereotipuri despre Eva

„Gaura neagra“ Bechtel inghite inca 650 de milioane de euro

Tratati cu electrosocuri pentru ca folosesc zilnic internetul. Cele mai ciudate legi din lume

Aceasta este cea mai populara imagine din lume. Te-ai uitat la ea de sute de ori. FOTO

Bani

La unii se poate. Ce tara majoreaza salariile bugetarilor cu 60% si ale ofiterilor cu 120%

"Bate vantu' criza-n dunga, locatarii ni-i alunga".Blocul din Capitala unde nu locuieste decat un om

Atentie, se ia. Nu te vei putea abtine sa razi. VIDEO

"Slujba mea este sa vad cum mor visurile". Cele mai detestate joburi din lume

Esti tanar si iubesti distractia? Vezi TOP 5 cele mai cool tari de pe planeta

Irina Truica : «Patricia Kaas mi- a spus totul despre relatia ei cu sotul meu»