13 aprilie 2036- Ziua in care Pamantul poate sa dispara

coliziune

Astronomii rusi, care cerceteaza de ceva vreme activitatea asteroidului Apophis, au dat ziua precisa in care acesta va ajunge pe Pamant.

RIA NOVOSTI: "Apophis se va apropia de Terra la o distanta de 37.000- 38.000 de kilometri, pe 13 aprilie 2029. Cel mai probabil, coliziunea cu Pamantul va fi pe 13 aprilie 2036”, spune profesorul Leonid Sokolov de la Universitatea din St. Petersburg. Cu toate acestea, cercetatorul e de parere ca asteroidul se va dezintegra in particule mici, iar fragmente din el vor continua sa cada pe Terra timp de multi ani. „Scopul nostru este sa luam in considerare mai multe variante si sa dezvoltam mai multe scenarii si planuri de actiune, in functie de rezultatele observatiilor urmatoare asupra lui Apophis”, a continuat Sokolov.

Asteroidul a fost descoperit in 2004 si este considerat cea mai mare amenintare la adresa planetei, desi cercetatorii NASA spun ca ideea unei ciocniri in 2036 ar fi un pic hazardata. Rusii au luat totul in serios insa si ncearca sa previna aceasta coliziune.


CNN: Cat costa o deplasare la Forumul Economic de la Davos. La intalnire nu se poate ajunge decat pe baza de invitatie, iar reprezentantii sunt in jur de 2.500, din peste 100 de tari. E vorba de sefii unor afaceri importante din lume, presedinti de state, filantropi si companii media. Costul mediu al deplasarii unui singur delegat se ricica la 18.000 de dolari. Pentru cei ce vin cu avionul de la New York, de exemplu, biletul costa intre 3.700 si 6.000 de dolari, pentru unul de la Tokio, intre 7.200 si 8.000 de adolari. Si, cum unui om important nu ii sta bine sa mearga de la aeroprt cu transportul in comun, limuzina „rade” si ea 689 de dolari.
Numarul de hoteluri e limitat in Davos, asa ca e destul de greu sa gasesti o camera. La un hotel de trei stele o noapte costa 530 de dolari, iar o cabana in care pot sta 10 oameni, e 63.600 de dolari pentru o saptamana. La asta se adauga costurile pentru mancare, dar si altele speciale. Ca, de exemplu, pentru haine. Fiind frig, cam –6 grade Celsius, garderoba trebuie adaptata cu blanuri si imbracaminte groasa.

BBC: Fostul presedinte Zine al-Abidine Ben Ali si familia acestuia sunt dati in urmarire internationala. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare internationale, a anuntat ministrul justitiei din Tunisia. Guvernul interimar a rugat statele membre sa lucreze cu Interpolul pentru retinerea acestuia, care a fugit in Arabia Saudita pe 14 ianuarie. Ben Ali e acuzat de posesie ilegala de proprietati si bunuri si transferul de fonduri in strainatate. In Tunisia, protestele impotriva guvernului continua si acum. Politia a tras cu gaze lacrimogene spre sutele de manifestanti care au incercat sa treaca de baricadele din jurul cladirii unde se afla biroul primului-ministru din Tunis. Unele persoane din multime au aruncat cu pietre spre politisti. Protestatarii cer ca unii intre membrii guvernului interimar, care au facut parte si din conducerea fostului presedinte, sa isi dea demisia.

RIA NOVOSTI: 
Wikileaks a fost bun. Secretele dezvaluite prin intermediul Wikileaks ar putea sa aiba o influenta pozitiva asupra relatiilor internationale, este parerea presedintelui rus Dmitri Medvedev, aflat la Forumul Economic International de la Davos. „Cred ca afacerea Wikileaks ar trebui sa imbunatateasca climatul international, desi unele tari ar putea considera aceste activitati ilegale”, spune presedintele. La finalul lui noiembrie 2010, pe site-ul Wikileaks au aparut documente strict secrete, in care diplomati americani vorbeau cu cartile pe masa despre multi dintre liderii mondiali. Cu taoate acestea, Medvedev a spus ca actele nu contineau noutati despre Rusia, de parca erau „de pe site-uri politice generaliste”. Presedintele a mai adaugat ca internetul genereaza acum afaceri de miliarde de dolari si ca niciun secret nu poate as fie 100% securizat.

Citește și
vulcan
Cel mai mare vulcan: ar putea sa "stearga" doua treimi din America!

Corriere: Sicriu furat din cimitir. Cadavrul fostului prezentator TV Mike Bongiorno a fsot furat in mijlocul noptii din cimitirul Dragnente din Arona, in Italia. Hotii au spart piatra funerara si au plecat cu ramasitele pamantesti ale celebrului moderator TV, care a murit in septembrie 2009. “Nu am cuvinte sa descriu asta. S-a intamplat noaptea si politia face investigatii”, spune fiul mai mare al lui Bongiorno. Pana acum, nimeni nu a revendicat furtul ca sa ceara o recompensa pentru returnarea sicriului. Paznicul cimitirului a fost anuntat dimineata, de un domn in varsta venit sa depuna flori la mormantul sotiei. Carbinierii locali si-au adus si ajutoare de la Parma si astudiaza imaginile de pe camerele de supraveghere din apropierea cimitirului. In martie 2001, la Meina, un sat in apropiere de Arona, un alt sicriu a disparut in aceleasi conditii. S-a cerut o recompensa atunci, dar, dupa cateva zile, cosciugul a fost descoperit intr-un hambar.

stirileprotv.ro: Chupacabra si alte creaturi misterioase. Lumea care ne inconjoara pare plina de ciudatenii pe care specialistii incearca asa cum pot sa le explice. Asa a aparut cryptozoologia, care studiaza animalele presupus disparute sau inca nedescoperite inca, dar care se presupune ca exista.

Printre acestea se afla si chupacabra, despre care s-a spus ca suge sangele fiintelor, intr-un mod similar cu cel al vampirilor. Descrierile lui sunt insa foarte variate si duc la confuzii in randul specialistilor. Chupacabra din America seamana cu cainii. Au fost observati inca din 1974, iar cerecetatorii spun ca sunt asemanatori unei creaturi din legendele indienilor Taino. Cei mai interesanti sunt insa chupacabra din Puerto Rico, care au fost zariti intre 1995 si 1999. Au ochii rosii sau portocalii stralucitori, colti uriasi si stau in doua picioare. Ba chiar pot sa isi schimbe si culoarea pielii. O teorie aruncata pe piata ar fi ca e vorba de un experiment stiintific care nu a reusit. Tot dintre aceste creaturi face parte si Bestia din Bray Road. A fost vazuta in Wisconsin, in America, inca din 1936. Are patru membre, plus inca cateva ascunse, pe care le foloseste cand e nevoie. Ochii ii sclipesc in intuneric, e acoperita de par zbarlit si foarte asemanatoare cu un varcolac.
 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Uite cum arata o stea care se deplaseaza cu 87.000 de kilometri/ora
Uite cum arata o stea care se deplaseaza cu 87.000 de kilometri/ora

Specialistii de la NASA au reusit sa surprinda cu ajutorul unui telescop spatial unda de soc provocata de o stea care se deplaseaza cu o viteza de aproximativ 87.000 kilometri pe ora.

Cel mai mare vulcan: ar putea sa
Cel mai mare vulcan: ar putea sa "stearga" doua treimi din America!

Super-vulcanul, care ar putea sa erupa pentru prima data dupa 600.000 de ani, ar avea o forta uriasa si ar raspandi lava pana la 160 de kilometri departare.

Prima planeta din galaxie originara in afara sistemului nostru solar
Prima planeta din galaxie originara in afara sistemului nostru solar

Asemanatoare cu Jupiter, planeta este parte a unui sistem solar, ce apartinea unei galaxii pitice.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.