Prima planeta din galaxie originara in afara sistemului nostru solar

Ultima actualizare: 07-11-2012 15:57
planeta

Asemanatoare cu Jupiter, planeta este parte a unui sistem solar, ce apartinea unei galaxii pitice.

BBC: Galaxia pitica a fost devorata de a noastra, potrivit cercetatorilor. Planeta, numita HIP 13044 se apropie de sfarsitul ei, si se afla la doar 2000 de ani lumina de Pamant. Aceasta descoperire a fost realizata cu ajutorul unui telescop din Chile.
Aceasa planeta se aseamana uimitor cu Jupiter si se misca in apropierea stelei care i-a dat viata, orbitarea dureaza doar 16 zile. Planeta a luat nastere cam in acelasi timp in care a fost creat si Pamantul, spun cercetatorii.

The Telegraph: Fondatorul WikiLeaks, arestat de Scotland Yard Justitia suedeza a ordonat joi arestarea fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange, in urma unei cereri in acest sens depusa de Parchet, care va lansa un mandat de arestare international, in cadrul unei anchete pentru viol. "Am decis sa il arestam in lipsa", a declarat judecatorul Alan Camitz, de la tribunalul din Stockholm. Aceasta procedura echivaleaza cu un mandat de arestare. "In urma acestei decizii a Curtii (...), un mandat de arestare international va fi emis", a anuntat pe site-ul sau Parchetul, care il suspecteaza pe Assange "de viol si agresiune sexuala".

AFPDmitri Medvedev i-a spus lui Mahmoud Ahmadinejad ca programul nuclear iranian trebuie sa fie pasnic  "Presedintele a subliniat importanta caracterului pasnic al continuarii programului nuclear iranian", a declarat consilierul diplomatic al sefului statului rus, Serghei Prihodko. Iranul si marile puteri reunite in grupul 5+1 (cele cinci membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU: Statele Unite, Rusia, China, Franta, Marea Britanie, plus Germania) au convenit sa reia la 5 decembrie discutiile pe tema programului nuclear iranian, intrerupte din octombrie 2009. Insa nici locul intalnirii, nici detaliile ordinii de zi nu au fost stabilite.

Reuters: NATO isi anunta retragerea din Afganistan, la sumitul de la Lisabona Liderii celor 28 de tari membre ale Aliantei Nord-Atlantice vor lua act si de intrarea acesteia intr-o noua era a unei lumi multipolare si cu pericole diverse, adoptand un nou "concept strategic", elaborat pe baza experientei afgane. Acest document foarte sintetic va servi ca ghid pentru urmatorii zece ani. Sambata, aliatii occidentali vor oficializa relansarea cooperarii lor cu Moscova, cu ocazia summitului NATO-Rusia.

Bloomberg: Barack Obama acorda cea mai inalta distinctie civila americana Angelei Merkel Obama va inmana aceste decoratii, acordate "unor persoane care au contribuit la securitatea sau interesele nationale ale Statelor Unite", in timpul unei ceremonii la inceputul anului urmator, a precizat Presedintia americana, intr-un comunicat. Printre ceilalti laureati anuntati miercuri figureaza poeta Maya Angelou, omul de afaceri Warren Buffet, violoncelistul Yo-Yo Ma, congresmenul John Lewis, care s-a remarcat pentru activitatile sale in domeniul apararii drepturilor civile, si fondatorul organizatiei de protectie a mediului NRDC, John Adams.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO