Prima planeta din galaxie originara in afara sistemului nostru solar

planeta

Asemanatoare cu Jupiter, planeta este parte a unui sistem solar, ce apartinea unei galaxii pitice.

BBC: Galaxia pitica a fost devorata de a noastra, potrivit cercetatorilor. Planeta, numita HIP 13044 se apropie de sfarsitul ei, si se afla la doar 2000 de ani lumina de Pamant. Aceasta descoperire a fost realizata cu ajutorul unui telescop din Chile.
Aceasa planeta se aseamana uimitor cu Jupiter si se misca in apropierea stelei care i-a dat viata, orbitarea dureaza doar 16 zile. Planeta a luat nastere cam in acelasi timp in care a fost creat si Pamantul, spun cercetatorii.

The Telegraph: Fondatorul WikiLeaks, arestat de Scotland Yard Justitia suedeza a ordonat joi arestarea fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange, in urma unei cereri in acest sens depusa de Parchet, care va lansa un mandat de arestare international, in cadrul unei anchete pentru viol. "Am decis sa il arestam in lipsa", a declarat judecatorul Alan Camitz, de la tribunalul din Stockholm. Aceasta procedura echivaleaza cu un mandat de arestare. "In urma acestei decizii a Curtii (...), un mandat de arestare international va fi emis", a anuntat pe site-ul sau Parchetul, care il suspecteaza pe Assange "de viol si agresiune sexuala".

AFPDmitri Medvedev i-a spus lui Mahmoud Ahmadinejad ca programul nuclear iranian trebuie sa fie pasnic  "Presedintele a subliniat importanta caracterului pasnic al continuarii programului nuclear iranian", a declarat consilierul diplomatic al sefului statului rus, Serghei Prihodko. Iranul si marile puteri reunite in grupul 5+1 (cele cinci membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU: Statele Unite, Rusia, China, Franta, Marea Britanie, plus Germania) au convenit sa reia la 5 decembrie discutiile pe tema programului nuclear iranian, intrerupte din octombrie 2009. Insa nici locul intalnirii, nici detaliile ordinii de zi nu au fost stabilite.

Reuters: NATO isi anunta retragerea din Afganistan, la sumitul de la Lisabona Liderii celor 28 de tari membre ale Aliantei Nord-Atlantice vor lua act si de intrarea acesteia intr-o noua era a unei lumi multipolare si cu pericole diverse, adoptand un nou "concept strategic", elaborat pe baza experientei afgane. Acest document foarte sintetic va servi ca ghid pentru urmatorii zece ani. Sambata, aliatii occidentali vor oficializa relansarea cooperarii lor cu Moscova, cu ocazia summitului NATO-Rusia.

Citește și
Orfelinat
Jurnalista engleza: Romania, imaginea iadului pe pamant!
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Bloomberg: Barack Obama acorda cea mai inalta distinctie civila americana Angelei Merkel Obama va inmana aceste decoratii, acordate "unor persoane care au contribuit la securitatea sau interesele nationale ale Statelor Unite", in timpul unei ceremonii la inceputul anului urmator, a precizat Presedintia americana, intr-un comunicat. Printre ceilalti laureati anuntati miercuri figureaza poeta Maya Angelou, omul de afaceri Warren Buffet, violoncelistul Yo-Yo Ma, congresmenul John Lewis, care s-a remarcat pentru activitatile sale in domeniul apararii drepturilor civile, si fondatorul organizatiei de protectie a mediului NRDC, John Adams.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Templul ororilor! Sute de fetusi, gasiti morti intr-un
Templul ororilor! Sute de fetusi, gasiti morti intr-un "loc sfant"!

Mai mult de 340 fetusi au fost gasiti intr-un templu budist din Bangkok, ei fiind descoperiti dupa ce localnicii au reclamat mirosul insuportabil, a anuntat politia locala.

Jurnalista engleza: Romania, imaginea iadului pe pamant!
Jurnalista engleza: Romania, imaginea iadului pe pamant!

In anii '90, orfelinatele din Romania erau intruchiparea terorii, iar imaginile cu micutii inchisi acolo au scandalizat o lume intreaga. Insa de ce in prezent, dupa ce milioane de euro au fost donati catre aceste institutii, acestea arata la fel.

Din tainele Universului! Vezi harta 3D a materiei negre
Din tainele Universului! Vezi harta 3D a materiei negre

Materia neagra este o substanta invizibila si necunoscuta care reprezinta mai bine de un sfert din energia Universului. O echipa de astronomi de la NASA a folosit telescopul Hubble pentru a face o harta a materiei negre din Univers.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.