Sfat pentru parlamentari: Vreti bani? Inchiriati subsolul Parlamentului!

Ultima actualizare: 28-10-2012 08:22

Palatul Parlamentului are, datorita constructiei sale generoase, un spatiu extrem de mare, dar care sta nefolosit si se umple de praf: subsolul! Daca aceasta suprafata s-ar inchiria marilor companii, statul ar castiga o gramada de bani.

Ideea ii apartine tot deputatului Varujan Pambuccian, cel care se gandea daca n-ar fi bine ca Parlamentul Romaniei sa devina virtual.

De aceasta data, propunerea sa este mult mai practica, generata de cererea existenta pe piata internationala, din partea firmelor de date si comunicatii.

Pambuccian sustine ca exista mari companii sau firme interesate sa obtina un astfel de spatiu, asa cum este cel al subsolului Palatului Parlamentului, din doua motive: in primul rand datorita securitatii accesului, iar apoi pentru riscul seismic, redus aproape la zero!

"Sunt foarte multe banci care sunt interesate in centre de backup la distante foarte mari de ele – unele m-au intrebat acest lucru acum cativa ani. Daca am gasi un client cred ca am acoperi bine cheltuielile acestei cladiri..ba chiar am avea si un profit. Nu stiu de ce nu facem lucrul asta. E o suprafata imensa, care se degradeaza prin nefolosinta!" - a spus deputatul Varujan Pambuccian pentru stirileprotv.ro.

Calculele estimative arata ca, la un pret mediu de inchiriere de 500 de euro pe metrul patrat, amenajarea in acest scop a celor aproximativ 66.000 de metri patrati din subsolurile Parlamentului ar aduce beneficii de 400.000.000 euro anual.

Deputatul Pambuccian este hotarat sa nu renunte asa usor la aceasta idee, asa ca la un studiu de impact pe care, odata finalizat, il va inainta Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO