Parlamentul VIRTUAL al Romaniei: o idee S.F. sau un proiect genial?
Cel care s-a gandit la asa ceva se numeste Varujan Pambuccian si este deputat. El a explicat pentru stirileprotv.ro de ce ar fi mai bine daca alesii poporului n-ar mai munci la Palatul Parlamentului, ci ar sta cuminti in birouri, conectati la camera web.
Cine aude prima data de expresia “Parlament virtual” se gandeste automat ca este vorba de ceva science-fiction, combinat probabil cu detalii din Matrix sau Avatar. Dupa ce apar insa detaliile, situatia nu mai prezinta chiar atat de multe elemente futuristice.
“Parlamentul virtual” este o idee care i-a venit deputatului Varujan Pambuccian, in timp ce se gandea care ar fi cea mai buna solutie pentru eliminarea la maxim a …enormelor cheltuieli parlamentare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El a explicat pentru www.stirileprotv.ro ca, de fapt, ideea nu este deloc una fantezista, ba dimpotriva. Deputatul sustine ca aceasta metoda este folosita in prezent de marile companii private, care, pentru a intra in contact cu angajatii raspanditi in lumea intreaga organizeaza sedinte online, cu ajutorul camerelor web si... a Internetului, bineinteles.
Ba, mai mult decat atat, metoda este folosita uneori chiar si de catre Guvernul Romaniei, care organizeaza video-conferinte cu prefectii din toata tara. Acestia intra in contact cu Executivul, lanseaza propuneri, discuta despre proiecte si iau masuri impreuna fara sa bata drumul pana la Bucuresti.
Acelasi principiu este vizat, in mare, si de deputatul Varujan Pambuccian, care sustine ca s-ar castiga doua mari avantaje: in primul rand al economisirii banilor, iar apoi al timpului. Cea mai importanta problema, a banilor, nu poate fi inca detaliata, deoarece nu s-a facut un studiu specializat, care sa vizeze exact care sunt toate cheltuielile determinate de prezenta unui parlamentar din provincie la Bucuresti.
Insa, estimativ, daca s-ar elimina cheltuielile legate de deplasarea unui parlamentar, cazarea acestuia, diurna care se acorda in fiecare zi, plus alte cheltuieli aditionale, Pambuccian crede ca s-ar face o economie de aproximativ doua mii de euro pe luna, pentru fiecare senator sau deputat.
Astfel, s-ar reduce cheltuielile pe an cu aproximativ 12 milioane de euro. Suma nu este exacta, ci doar aproximeaza la modul general eventualele reduceri de cheltuieli.
Cat priveste celalalt mare avantaj al “Parlamentului virtual”, deputatul Varujan Pambuccian spune ca alesii poporului ar avea in acest fel mult mai mult timp…sa stea de vorba cu electoratul, sa cunoasca problemele oamenilor si sa faca ceva pentru comunitatea care i-a ales. De ce? Pentru ca sedintele “Parlamentului virtual” s-ar tine in biroul circumscriptiei electorale a fiecarui parlamentar.
Decocamdata insa, aceasta idee a lui Varujan Pambuccian pare pentru unii, inclusiv colegii parlamentari, “ceva S.F. …tratat in bascalie”, pentru ca nicio alta tara nu a pus in practica pana acum o asemenea idee.
Deputatul are insa o intrebare pentru toti acestia: “De ce la noi in Romania se face un lucru abia dupa ce …il pun altii in aplicare?”
Sursa: Pro TV
Etichete: camera deputatilor, deputati, varujan pambuccian,
Dată publicare:
18-05-2010 00:00