Fondatorul Facebook, victima hackerilor. Pagina sa, prada unui atac virtual

Ultima actualizare: 28-10-2012 04:15
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, si-a gasit nasul. Pagina acestuia de pe reteaua de socializare a cazut prada atacului hackerilor, care au umblat si la statusul sau.

Astfel, timp de doua ore, la statusul lui Zuckerberg aparea un mesaj care sugera ca politica companiei ar trebui mai debraba sa permita oamenilor sa investeasca in reteaua de socializare decat sa vizeze investitiile venite de la banci.

"Sa inceapa hackingul: Daca Facebook are nevoie de bani, de ce nu le permite utilizatorilor sa investeasca in loc sa mearga la banci? De ce nu transforma Facebook intr-o afacere sociala de tipul celei descrise de castigatorul Premiului Nobel, Muhammad Yunnus?"

Culmea nu mai putin de 1800 de persoane au dat like la acest status, care a adunat si 400 de comentarii.

Aceasta postare poate fi relationata cu faptul ca Facebook a fost evaluat la 50 de miliarde de dolari dupa ce Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, si o firma din Rusia au investit in companie.

De asemenea, se zvoneste ca firma va fi listata pe bursa sau ca investitorii cei noi iau in calcul aceasta posibilitate dat fiind ascensiunea incredibila a retelei de socializare.

Deocamdata reprezentantii Facebook nu au facut nici un comentariu cu privire la acest atac venit din partea hackerilor.

"Nu este clar cum s-a petrecut acest atac. Poate ca Mark nu a fost atent cu parola sau cineva aflat in apropierea lui i-a luat datele prin wireless folosind o retea nesecurizata. Mark ar trebui sa isi verifice atent setarile de securitate dupa acest moment stanjenitor", a declarat Graham Culey, specialist in tehnologie la compania Sophos.

Singurul indiciu lasat de hackeri este un link incorporat chiar in status care duce catre o analiza despre afacerile din social media postata pe Wikipedia.

Patania vine la scurt timp dupa ce si pagina de Facebook a presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, a cazut prada hackerilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO