Esti in concediu medical?Sefii au pus deja detectivii particulari la treaba
Angajatorii de top se pare ca sunt dispusi sa plateasca intre 15-30 de euro pe ora numai pentru a-si verifica angajatii cu functii de conducere, aflati in concediu medical.
Astfel, mai nou, pe urmele celor declarati oficial bolnavi sunt si detectivii particulari.
“In ultima luna am primit zece solicitari din partea reprezentantilor firmelor mari care au dorit sa ii verifice pe executivii declarati in concediu medical. Din pacate, suspiciunile acestora sunt intemeiate in majoritatea cazurilor. Nu de putine ori, ne-am plimbat prin toata Europa pentru a-i urmari pe “bolnavi” cum isi petrec “concediul medical” in Alpi sau in alte zone”, a declarat Catalin Lixandru, detectiv particular.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Astfel, se pare ca angajatorii de top nu mai au rabdare sa urmeze noua procedura legata de concediul medical, si prefera sa rezolve situatia intr-un stil personal.
Pe langa acest tip de solicitari, un detectiv particular isi dedica activitatea probarii “infidelitatilor”. Acestea asigura 80% din onorariul unui detectiv. Iar politicienii, oamenii de afaceri si vedetele bat la usa acestora din ce in ce mai des.
“Infidelitati, verificarea partenerilor de afaceri si chiar solvabilitatea unei firme”, a punctat detectivul Lixandru respectand, insa, clauza de confidentialitate.
Si romanii din diaspora apeleaza la serviciile detectivilor de aici pentru a-si verifica viitoarele partenere de viata sau chiar sotiile.
O investigatie de lunga durata are un tarif pe masura, in medie intre 300-500 de euro pentru un interval de doua saptamani. Dar cum clientela este in general formata din oameni cu venituri peste medie, pretul nu devine un impediment. Astfel, criza nu s-a resimtit si in conturile detectivilor particulari.
Cum poti deveni detectiv particular:
• daca esti cetatean roman;
• daca ai cel putin studii medii si esti absolventul unei scoli postliceale de detectivi sau ai indeplinit functia de politist ori lucrator in cadrul unor institutii publice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice sau sigurantei nationale, fie esti absolventul unei institutii de invatamant superior;
• daca esti apt din punct de vedere medical;
• daca nu ai fost condamnat pentru infractiuni savarsite cu intentie;
• daca nu desfasori o activitate care implica exercitiul autoritatii publice;
• daca ai obtinut avizul inspectoratului de politie judetean;
• daca ai promovat examenul de atestare a calitatii de detectiv particular, ori detine un certificat de calificare in aceasta profesie sau un atestat similar eliberat in unul dintre statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European.
Sursa: Ada Grajdeanu
Etichete: angajatori, concediu medical, detectivi particulari,
Dată publicare:
27-05-2010 00:00