Romania va avea registrul donatorilor onorifici de celule stem!

Ultima actualizare: 30-10-2012 01:27
Romania va avea registrul donatorilor onorifici de...
Premierul Boc si ministrul sanatatii, despre regis...

In septembrie, registrul donatorilor de celule stem va fi operational - anuntul facut la "Romania, te iubesc!" de premierul Emil Boc si ministrul Ion Bazac aduce o raza de speranta in sufletele bolnavilor care sufera de o forma de cancer al sangelui.


Campania "Avem viata in sange!" a avut un ecou puternic in randul romanilor. Pana astazi, 17.000 de oameni au semnat pe site-ul nostru, www.stirileprotv.ro, pentru infiintarea unui registru al donatorilor onorifici de celule stem.

Zeci de oameni au mers deja la unul dintre cele sase centre, ca sa fie trecuti in baza de date, care ii va salva de la moarte pe bolnavii a caror viata depinde de un transplant cu celule stem, de la un donator neinrudit.

Odata cu infiintarea Registrului Donatorilor Onorifici de Celule Stem, bazele de date ale centrelor de testare vor fi reunite, iar angajatii vor putea sa le caute pacientilor donatori compatibili in Romania pentru ca cele mai mari sanse de a-i gasi sunt in tara de origine a pacientului.

Cu cat e mai mare numarul donatorilor, cu atat mai mari sunt sansele de a-i salva pe ei. Totusi daca niciun roman n-ar fi compatibil cu ei, angajatii registrului ar putea incepe cautarile in registrul international in care sunt inscrisi peste 13 milioane de donatori.

Cu ajutorul oamenilor ei ar putea fi salvati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO