Exista viata dupa moarte. Organele unui tanar decedat salveaza sase vieti


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 17:52
Data publicarii: Sambata 12 Februarie 2011 18:15
Categorie: Avem viata in sange!

Sfarsitul tragic al unui tanar de 29 de ani s-a transformat in emotie si speranta pentru sase bolnavi, care nu credeau ca vor mai scapa de chinuri. Cu acordul familiei, medicii din Iasi au prelevat organele victimei.

Vor ajunge la pacienti din toata tara, care sufera de boli grave si au nevoie urgenta de un transplant.

Parintii tanarului de 29 de ani au gasit puterea sa treaca peste cea mai mare durere din viata lor. Baiatul a avut o altercatie cu un prieten, a cazut si a intrat in moarte cerebrala.

Si mama si tatal sau au fost de acord sa-i doneze organele, constienti ca vor salva astfel sase vieti.

Medicii au facut analizele si au hotarat ca un rinichi si corneea sa ramana la Iasi, pentru pacientii aflati pe listele de asteptare pentru un transplant.

Inima a fost trimisa la Targu Mures, iar ficatul si celalalt rinichi, la Bucuresti.

"Este al doilea transplant din acest an, multiorgan. De data aceasta s-a facut prelevare si de cord si de tesuturi, respectiv cornee, de la un pacient de sex masculin in virsta de 29 de ani. Corneea va fi transplantata la doua paciente" - a spus dr. Raluca Neagu, coordonator Centrul Regional de Transplant Iasi.

Pentru una dintre bolnave, de 36 de ani, care nu a vazut niciodata, aceasta nesperata sansa echivaleaza cu un miracol. Duminica, ar putea distinge pentru prima data chipurile celor doi copii ai sai.

O alta femeie, si ea aproape oarba, a plans de bucurie atunci cand medicii au sunat-o si i-au spus ca este programata pentru operatie.

La Targu Mures, un alt pacient primeste inima tanarului donator.

Inima tanarului de 29 de ani din Iasi a ajuns la Targu Mures sambata dupa-amiaza, in jurul orei 14.30, iar de atunci, timp de aproape cinci ore, medicii au fost in operatie.

Pacientul pentru care a aparut a doua sansa la viata este un barbat de 46 de ani din Giurgiu, care suferea de o insuficienta cardiaca severa.

S-a vindecat de cancer dupa ce a fost operat de o tumoare
Viata dupa moarte. Organele elevului care s-a sinucis au salvat 2 vieti
Un baietel s-a stins la doar patru ani, dar organele lui au salvat 4 vieti
VIDEO PROTVPLUS.RO