Viata dupa moarte. Organele elevului care s-a sinucis au salvat 2 vieti


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 10:47
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2011 07:06
Categorie: Stiri actuale

Trecand peste durerea mortii singurului lor fiu, care s-a sinucis la doar 14 ani, niste parinti din Iasi au facut un gest mare. Au fost de acord sa ii doneze organele pentru a salva de chinuri alti oameni.

Transplanturi reusite. Organele elevului care s-a sinucis au salvat doua vieti.

Unul dintre rinichi a ramas in Moldova, la un barbat de 49 de ani, care in urma transplantului realizat de medicii ieseni a primit sansa la o noua viata.

Iar ficatul a ajuns la o tanara din Capitala, medicii de la Fundeni iesind duminica noapte din sala de operatii cu vestea ca transplantul a reusit.

Operatia a inceput duminica seara in jurul orei 18:00 si, dupa aproximativ 4 ore, echipa medicilor a incheiat-o cu succes. Tanara de 24 de ani sufera de hepatita C si se afla pe lista de asteptare de aproximativ 6 ani.

Starea de sanatate a fetei a fost relativ acceptabila pana de curand, cand a inceput sa se deterioreze si de aceea a devenit o prioritate. Transplantul a decurs fara probleme, insa abia peste cateva zile medicii vor putea spune daca organismul ei a acceptat grefa.

Familia copilului care s-a sinucis a ajutat si un alt bolnav de la Iasi. Medicii i-au transplantat un rinichi unui barbat de 38 de ani, care s-a dovedit a fi cel mai potrivit din cei peste 300 aflati pe lista de asteptare in Moldova.

Interventia a durat doua ore si jumatate, iar chirurgii spun ca a fost un succes. Imediat dupa operatie pacientul si-a reluat functia renala.

Barbatul, tata a 3 copii, facea dializa din 2009 si se poate spune ca a primit o noua viata prin gestul nobil al parintilor ce au acceptat prelevarea de organe dupa sinuciderea fiului lor.

Baiatul de clasa a 8-a era in coma de marti si intrase in moarte cerebrala. Dupa ce s-au sfatuit cu un preot, parintii si-au dat acordul pentru prelevarea rinichilor si a ficatului.

Donatorul este un adolescent de 14 ani care si-a luat zilele dupa ce a fost prins cand pleca din scoala cu o unitate de calculator ascunsa sub haina. A spus ca dorea doar sa copieze acasa niste jocuri si pe urma ar fi adus-o inapoi. Si parintii si profesorii l-au certat. Probabil ca baiatul, care avea doar note de 9 si 10 si era un copil cuminte, a intrat in panica si a exagerat consecintele gestului sau.

Dascalii sunt consternati. Baiatul este al 10-lea donator declarat in moarte cerebrala anul aceasta.

Tags: transplanturi,

Si-a recapatat vocea dupa 12 ani. Medicii i-au facut transplant de laringe
Premiera medicala! Transplant de celule stem racoltate din maduva osoasa
VIDEO PROTVPLUS.RO