Un baietel s-a stins la doar patru ani, dar organele lui au salvat 4 vieti


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 19:32
Data publicarii: Vineri 14 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri Sociale

UPDATE: Prin moartea lui, la doar 4 ani, un baietel din Lugoj le-a redat vietile altor copilasi pe care ii va veghea din ceruri. Pentru ca era, in moarte cerebrala si nu mai avea practic nicio sansa, parintii au acceptat, sa ii fie prelevate organele.

A urmat o cursa nebunesca intre mai multe orase si 4 transplanturi extrem de migaloase.

O saptamana au incercat fara speranta medicii din Timisoara sa-l salveze pe baietelul de patru ani. Era cu tatal lui, care fara sa se asigure a intrat intr-o intersectie, iar masina lor a fost izbita de un tir. Din pacate, copilul s-a stins.

Asa ca parintii au acceptat sa ii fie prelevate organele. Gestul nobil a schimbat viata unei fetite de trei ani din Targu Mures. Ea a primit inima, dupa o interventie care a durat 4 ore.

In acelasi timp, rinichii au ajuns la Institutul de Urologie din Cluj, unde asteptau tremurand parintii unor copilasi bolnavi aflati pe lista de asteptare. Doi baieti au avut sansa astazi.

Ficatul a ajuns Bucuresti, la o femeie de 30 de ani.

Medicii specialisti spun ca o explicatie pentru lipsa totala a acestor transplanturi este aceea ca nu exista donatori atat de mici, cu alte cuvinte parintii nu si dau acordul pentru prelevare de organe.

Tags: transplanturi,

Minune a medicinei: traieste dupa ce i-au fost transplantate 8 organe!
Vrei sa-ti donezi organele dupa moarte? Trebuie sa semnezi un act la notar
Intalnire cu salvatorul. I-a donat din maduva spinarii si a invins leucemia
VIDEO PROTVPLUS.RO