Bolnavii de leucemie, victime inocente in comertul cu pastile


Ultimul update: Vineri 06 Aprilie 2012 20:21
Data publicarii: Miercuri 17 Martie 2010 00:00
Categorie: Avem viata in sange!

Acestor bolnavi, cat si celor de cancer limfatic, doctorii le prescriu scheme incomplete de tratament pentru ca parte dintre citostaticele vitale nu mai sunt aduse in Romania din ratiuni economice.

Medicii de la Institutul Fundeni spun ca sunt in imposibilitatea de a mai trata corect bolnavii de cancer limfatic- boala Hodgkin.

Din curele de terapie lipsesc cinci medicamente citostatice foarte importante. Astfel ca pacientii sunt rugati sa si le cumpere din alte tari cu mii de euro. Iar celor fara bani, hematologii incearca sa le inlocuiasca citostiaticele cu altele similare care, insa, nu sunt la fel de eficiente.

Si bolnavii de leucemie sunt rugati sa-si cumpere citostiatice, altfel nu pot fi supusi unui transplant medular.

Medicamentele au disparut de pe piata romaneasca din doua motive, spun asociatiile producatorilor: fie nu mai sunt rentabile, fie companiile farmaceutice isi reorganizeaza portofoliul de produse. Preturile medicamentelor sunt destul de piperate, ajungand si la 2500 de euro.

Astfel, medicii spun ca se ajung la intarzieri de luni in cazul unor pacienti. Pentru cei care nu au cum sa faca rost de bani, doctorii cauta solutii, dar sunt unele de moment.

Asociatiile producatorilor de medicamente anunta cu sinceritate ca importul acestor citostatice nu mai este rentabil, mai ales ca numarul de bolnavi nu e mare, iar pretul la care le deconteaza ministerul este infim.

Autoritatile regreta situatia, ba chiar este posibil sa apeleze la un import de necesitate. Cand... nu stie nimeni.

Alerta medicala! Vaccin pentru slabit contrafacut, vandut pe internet!
Se
Luati suplimente alimentare pe propria raspundere. Compozitia, neverificata
VIDEO PROTVPLUS.RO