Opt lucruri uimitoare pe care nu le stiai inca despre Google

09-05-2011 00:40
Sursa: Business Insider


Google

Chiar daca Apple a utilizat logo-ul "Gandeste diferit" ca strategie de marketing, fondatorii Google l-au folosit ca motto de viata, dar si de afaceri.

Desi este lider pe piata, inca nu se stiu multe lucruri despre Google si oamenii care stau in spatele acestui brand puternic.

1. O treime din toate intrebarile cautate pe Google sunt puse pentru prima data, adica s-a folosit pentru prima data acea combinatie de cuvinte.

2. Larry si Sergey s-au gandit sa proiecteze cuvantul Google pe Luna, cu ajutorul laserelor.

3. Larry Page a sugerat conducerii Google sa accepte ca plata a tranzactiilor din Uzbekistan, caprele.

4. Noii angajati Google sunt numiti "Nooglers", iar in timpul primelor saptamani, la sedintele cu angajatii companiei, trebuie sa poarte pe cap fesuri cu elice.

5. Google le ofera angajatilor tot felul de accesorii cu logo-ul companiei - de la tricouri, la maieuri, pana la chituri de suprevietuire si truse de prim ajutor in caz de cutremure.

6. Fondatorii YouTube au oferit femeilor frumoase cate 100 de dolari pentru fiecare 10 videouri postate in care se aflau ele in diferite ipostaze.

7. Kai-Fu Lee i-a sugerat lui Bill Gates ca Microsoft sa cumpere Google in 2002, insa acesta a considerat atunci ca pretul era prea piperat.

8. Larry Page are ca motto in viata zicala "Gandeste maret", la care a mai adaugat ceva imbunatatiri: "Chiar daca nu ti-au iesit planurile, continua sa gandesti, pentru ca este foarte greu sa o dai in bara total."

Sursa: Business Insider, Pro TV