Google este compania cu cea mai buna reputatie din Statele Unite

03-05-2011 00:54
Sursa: Bloomberg


Motorul de cautare Google a implinit zece ani

Google a devenit compania cu cea mai buna reputatie din Statele Unite, urcand pe prima pozitie in acest an, de pe trei anul trecut, intr-un sondaj realizat in randul americanilor de catre firma Harris Interactive.

Producatorul de bunuri de ingrijire a sanatatii Johnson & Johnson s-a mentinut pe pozitia a doua, in timp ce fostul lider, compania de investitii Berkshire Hathaway, a coborat pe patru. Locul al treilea a fost ocupat de compania 3M.

Google, operatorul celui mai popular motor de cautare pe internet din lume, a ajuns pe prima pozitie in urma rezultatelor financiare foarte bune si a admiratiei populatiei pentru angajatii companiei, a afirmat seful Harris, Robert Fronk.

Sondajul a evidentiat imbunatatirea reputatiei companiilor in SUA, in contextul recuperarii economiei si a estomparii scandalurilor din timpul crizei financiare. "Exista inca 44% din populatie care spune ca reputatia corporatiilor americane se inrautateste, insa procentul a scazut semnificativ", a afirmat el.

Top zece este completat de Apple (5), Intel (6), Kraft Foods (7), Amazon (8), Walt Disney(9) si General Mills (10). Sondajul, aflat la a 12-a editie, a fost derulat online, fiind consultate 30.000 de persoane in privinta celor mai cunoscute 60 de companii americane.

Sursa: Bloomberg, Pro TV

Tags: google, apple,