REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2017. Notele au fost afisate astazi

×
Codul embed a fost copiat

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2017. Mediile obtinute de cei peste 450.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a si a XII-a la simularile Evaluarii Nationale si Bacalaureatului au fost afisate vineri, la 12:00.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2017. Anul trecut, la simularea Evaluarii Nationale, medii peste 5 au obtinut 44,05% dintre elevii care au participat la probele scrise.

Notele NU vor fi afisate pe internet, ci numai in scoli si licee.

Rezultatele simularii de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat au fost afisate la scolile unde invata elevii care au sustinut probele scrise. Notele nu vor fi trecute in catalog decat la solicitarea expresa a elevilor, urmand sa fie analizate de profesori cu elevii, la sedintele cu parintii si in consiliul profesoral, in vederea imbunatatii performantelor scolare.

In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Citește și
elevi bac
SIMULARE BAC 2017, proba la alegere a profilului si specializarii. SUBIECTE si BAREME
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2017. Elevii claselor a VIII-a, a XI-a si a XII-a au sustinut in perioada 13-17 martie probele scrise din cadrul simularii Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului.

La simularea Evaluarii Nationale, in 13 martie a fost proba scrisa la limba si literatura romana, in 14 martie la limba materna si in 16 martie la matematica.

Probele scrise de la Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a

Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile in 9 iunie si se vor inscrie la Evaluarea Nationala in 7-9 iunie.

Probele scrise vor fi sustinute in 19 iunie la limba si literatura romana, in 21 iunie la matematica si in 22 iunie la limba si literatura materna. Rezultatele vor fi afisate in 26 iunie si tot atunci pot fi depuse contestatii, care vor fi solutionate pana in 30 iunie, cand vor fi anuntate rezultatele finale.

Din acest an scolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la suta, fata de 25 la suta pana acum, iar admiterea va fi facuta intr-o singura etapa computerizata, urmata de o etapa in care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea in liceu se va finaliza in 28 iulie.

Ministrul Educatiei: Nu se pune problema renuntarii la evaluarile pentru clasele II-IV; testarile sunt bine-venite

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat marti, la Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor, ca nu se pune problema renuntarii la evaluarile pentru clasele II-IV, deoarece aceste testari sunt „bine-venite”, iar profesorii ar trebui sa pregateasca „o fisa de parcurs” al fiecarui elev pentru a-i vedea evolutia.

„Nu se pune aceasta problema. Eu am exprimat un punct de vedere personal ca sunt sisteme performante in lume si am dat ca exemplu sistemul japonez unde pana la varsta de 10 ani, copiii nu dau asemnea evaluari. si am spus ca asa cum prevede legea educatiei, aceste evaluari care sunt prevazute in clasa a II, a IV, a VI-a , sunt foarte binevenite. Deci avem nevoie din timp in timp sa vedem parcursul unui elev si, in functie de asta, profesorul ar trebui sa-i pregateasca cu o fisa de parcurs pentru viitor care sa il aduca la nivel cu ceilalti. Deci e o evaluare de nivel de pregatire si este foarte bine-venita”, a precizat ministrul, intrebat daca se pune problema renuntarii la evaluarile pentru clasele II-IV.

El a mai spus ca evaluarile ar trebuie sa aiba loc de mai multe ori pe parcursul invatamantului primar.

„Lucrul acesta, fiind organizat la nivel national, cu subiecte unice, lasa impresia unui examen de bacalaureat sau a unui examen de evaluare nationala, ori, acest lucru, dupa parerea mea, ar trebui sa se intample de mai multe ori pe parcursul invatamantului primar, dar asta trebuie sa o faca in mod individual fiecare cadru cu elevii pe care ii are in clasa respectiva si sa pregateasca foarte minutios aceste fise pe care sa le discute eventual si cu parintii si cu elevii pentru ca degeaba dam altfel aceste evaluari”, a conchis Pavel Nastase.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
REZULTATE SIMULARE BAC 2017. Perlele: ''Eul liric isi face simtita prezenta prin verbe la persoana I, a II-a si a III-a
REZULTATE SIMULARE BAC 2017. Perlele: ''Eul liric isi face simtita prezenta prin verbe la persoana I, a II-a si a III-a"

REZULTATE SIMULARE BAC 2017. Vineri a fost o zi cu multe emotii pentru elevii de gimnaziu si de liceu. Au fost afisate rezultatele la simularea Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului 2017.

SIMULARE BAC 2017, proba la alegere a profilului si specializarii. SUBIECTE si BAREME
SIMULARE BAC 2017, proba la alegere a profilului si specializarii. SUBIECTE si BAREME

SIMULARE BAC 2017 proba la alegere a profilului si specializarii. Geografie, Fizica, Chimie, Biologie, Informatica, Logica, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie sunt probele la care s-a dat vineri examen.

Simulare BAC 2017. Subiecte si Barem Matematica si Istorie. Tinerii care au fost deja acceptati la universitati de prestigiu
Simulare BAC 2017. Subiecte si Barem Matematica si Istorie. Tinerii care au fost deja acceptati la universitati de prestigiu

Daca cei mai multi dintre absolventii de liceu trec acum prin emotiile testarilor inainte de Bacalaureat, elevii cu adevarat de top nu au nicio teama. Au fost deja acceptati la Universitati de prestigiu din toata lumea.

Simulare EVALUARE NATIONALA 2017 Matematica. Subiecte si barem proba la Matematica
Simulare EVALUARE NATIONALA 2017 Matematica. Subiecte si barem proba la Matematica

Simulare EVALUARE NATIONALA 2017. Simularea Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a a continuat joi cu proba la matematica.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.