SIMULARE BAC 2017, proba la alegere a profilului si specializarii. SUBIECTE si BAREME
SIMULARE BAC 2017 proba la alegere a profilului si specializarii. Geografie, Fizica, Chimie, Biologie, Informatica, Logica, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie sunt probele la care s-a dat vineri examen.
SIMULARE BAC 2017, SUBIECTE SI BAREME, proba la alegere a profilului si specializarii. Simularea Bacalaureatului a inceput luni cu proba scrisa la limba si literatura romana, iar marti, elevii de la scolile sau din clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale au sustinut proba la limba materna.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Simularea examenului de Bacalaureat a fost sustinuta joi atat de elevii clasei a XII-a, cat si de cei din clasa a XI-a, testarea fiind la istorie pentru profilul umanist si la matematica pentru cel real.
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Filosofie:
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Economie:
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Sociologie:
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Informatica:
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Chimie Organica:
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Chimie Anorganica:
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Geografie:
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Biologie:
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Fizica:
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Logica:
Simulare Bacaluareat 2017 - Subiecte Psihologie:
Simulare BACALAUREAT 2017, BAREME
Barem Biologie:
Barem Chimie Organica:
Barem Chimie Anorganica:
Barem Economie:
Barem Filosofie:
Barem Fizica:
Barem Geografie:
Barem Informatica:
Barem Logica:
Barem Psihologie:
Barem Sociologie:
Ultima proba de la simularea Bacalaureatului a fost sustinuta vineri doar de elevii clasei a XII-a, care au testare, la alegere, in functie de profil si specializare, la una dintre materiile biologie, chimie, fizica, economie, filosofie, geografie, informatica, logica si argumentare, sociologie si psihologie.
Rezultatele vor fi afisate in 31 martie, la unitatile de invatamant, si vor fi analizate prin discutii cu elevii, dezbateri in clasa, sedinte cu parintii si la nivelul consiliului profesoral, in vederea imbunatatii performantelor scolare.
SIMULARE BAC 2017 proba la alegere a profilului si specializarii. Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog, potrivit Ministerului Educatiei.
In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data.
Corectarea lucrarilor va fi facuta, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea, potrivit Ministerului Educatiei.
SIMULARE BAC 2017 proba la alegere a profilului si specializarii. In ceea ce priveste simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indica o rata de promovare (medie generala peste 6 si note peste 5 la toate probele) de 28,51 la suta la clasa a XI-a, respectiv 38,39 la suta la clasa a XII-a.
Probele de la examenul de Bacalaureat, sustinute din 6 iunie pana in 30 iunie
Cursurile pentru clasa a XII-a se vor incheia in 26 mai.
Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, inscrierile vor avea loc in perioada 22 - 26 mai. Examenul de Bacalaureat va incepe cu probele orale si de competente, respectiv limba romana (6-7 iunie), limba materna (8-9 iunie), competente digitate (9, 12-13 iunie) si limba straina (16-17 iunie).
Probele scrise vor incepe in 26 iunie cu limba si literatura romana, 27 iunie - limba si literatura materna, 28 iunie – proba obligatorie a profilului si specializarii (matematica sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului si specializarii.
Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afisate in 5 iulie, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, afisarea rezultatelor finale fiind programata in 10 iulie.
BBC scrie despre farsa facuta de dexonline elevilor care au incercat sa copieze in timpul simularilor
Jurnalistii BBC au scris joi dupa-amiaza despre farsa facuta de platforma dexonline elevilor romani care au incercat sa copieze luni, in timpul simularilor pentru evaluare nationala si bacalaureat. Platforma a decis la inceputul saptamanii sa inlocuiasca definitiile pentru cuvintele ”pretutindeni/pretutindenea” si ”a zarit/zarit”, dupa ce au devenit cele mai cautate definitii in timpul desfasurarii simularilor de la clasa a VIII-a si a XII-a.
Pe durata simularilor care au avut loc luni, dexonline a inlocuit definitiile pentru cuvintele date la subiecte, astfel: ”pretutindenea, pretutindeni - pururi”; ”a zari, zarit - a zori, zorit”; ”felonie - falosenie”. Acestea au fost, de altfel, cele mai cautate cuvinte in perioada simularilor.
”Am dedus aceste cuvinte inainte sa apucam sa vedem subiectele, urmarind pur si simplu lista cu cele mai cautate cuvinte, in care acestea se detasau clar. Iar statisticile confirma ca nu ne-am pregatit degeaba. Pentru pretutindeni/ pretutindenea si a zari/ zarit, cautarile au fost distribuite astfel: de la 8:00 la 8.59 au fost 9 cautari; de la 9.00 la 9.59 au fost 143 de cautari; de la 10.00 la 10.59 au fost 171 cautari; de la 11.00 la 11.59 au fost 989 cautari”, potrivit dexonline.blogspot.ro.
In ceea ce priveste cuvantul ”felonie”, administratorii platformei au precizat ca inainte de ora 9.00 dimineata au observat o crestere a interesului pentru acest cuvant, care a avut 35 de cautari.
"Am presupus ca este si el parte din subiecte, asa ca i-am «deturnat» si lui definitiile. intre 9.00 si 12.00, cuvantul a mai adunat 335 de cautari. Totusi, nu l-am regasit nicaieri in enuntul subiectelor. Dupa amiaza, am lamurit si misterul: domnul Andrei Plesu publicase pe blogul sau, chiar azi-dimineata, un articol in care folosea acest cuvant. Nefericita coincidenta”.
Sursa: News.ro
Etichete: bacalaureat, economie, geografie, fizica, chimie, biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Sociologie, Filosofie, simulare,
Dată publicare:
17-03-2017 14:32